Skulle jag välja en ny Tesla modell S 2017?

Vår fantastiska Vitnos skulle kunna uppgraderas till någonting nyare! På ”Autohuset CM i Skåne AB” så finns det en bil som skulle kunna ge Teslaägandet ett uppsving. Jag tog tillfället att rulla ut för att ta en titt.

Vitnos idag är en Tesla modell S 85 från 2014 som kan laddas med 375 km körning med fullt batteri. (2014 klarade bilen 425 km, så 5 mils degradering till idag.) Bakhjulsdrift, med OpenPilot som adaptiv farthållare och filkörning. Fint vit med nya infortainmentsystemet så som Snabbare webläsare, Karaoke, Netflix och YouTube och ett flertal spel. En bil med bakhjulsdrift som är roligt men kan vara sladdigt ibland på is. 285 kW eller 382 hästkrafter med 0-100 km/h på 5.4 sekunder. Vi har kört 17 500 mil.

Vad får man då om man skulle byta till denna skönhet?

En bil som bara haft en ägare från Skåne i sin livstid med start 2017 och som kört 11 200 mil.

Man får en Midnight Silver Metallic – gråaktig bil med luftfjädring som kan anpassa fjädring till 4 olika höjder och som kan komma ihåg var och när bilen skall höjas. Nyaste fronten facelift inkluderad.

Batteriet i denna farkost är Teslas största på 100 kWh. Ett batteri som klarar just nu 475 km enligt säljaren. (Står på displayen vid full laddning) 10 mil längre än Vitnos maximalt som gör att man slipper 2-3 stop om man skall köra fram och tillbaka till Stockholm.

Nästa stora skillnad för denna bil är att den har 2 motorer och driver på 4:a hjul. Beteckningen D står för stabilare körning. Ett av de bästa delarna i Modell S som då har en väldigt låg tyngdpunkt men programvara som gör att den inte sladdar på vägen. 386 kW eller 518 hästkrafter med 0-100 km/h på 3.6 sekunder.

Just denna bil har en Thule dragkrok vilket normalt inte är fallet på en Tesla modell S. I detta fall så kan man bara bära en cykel och där dragkroken också är avtagbar. Max 90 kg last ligger då gränsen på.

Denna bil har Auto Pilot 2 vilket innebär att det är första generationens kamera system med avåkningsvarning, körfilsassistans och parkeringssensorer med 8 kameror.

Köldpaket premium som innebär anpassning till Nordiska klimat och som normalt är ett måste för oss nordbor. I denna bil innebär det eluppvärmda sidospeglar och bättre möjlighet till uppvärmning och tining. Ingen varm ratt!

Insidan består liksom för Vitnos av svart läder men med panorama soltak och svart Alcatara innertak. Säterna är av generation 2:s modell fram och lite högre huvudskydd bak. Modernare och en tydlig uppgradering. Mittkonsolen finns också på plats med 2 USB-laddare fram och 2 bak. Vitnos har bara en låda fram för våra lösa saker i bilen men dock med 2 USB.

Bilen har Sentry mode säkerhetssystem som klara att spela in inbrottsförsök och händelser runt bilen från tidpunkten när set händer och 10 minuter innan och efter.

Vitnos har en större frunk och det är nog en av få saker som vår bil är bättre på! Vitnos har också gratis laddning på alla superchargerplatser i hela livstiden. Det har inte denna bil utan man får betala 3.25 kronor / kWh. Kan för vissa vara ett stort plus men så som vi har nyttjat bilen så skulle detta inte gjort så stor skillnad.

En bil som har liknande infortainmentsystem som i Vitnos, modern med Bluetooth (handsfree) för telefon, kalender och SMS.

Slutsats

Vi är väldigt nöjda med Vitnos men den som har mycket vill ha mer så är det alltid.

Då kommer vi till mitt pris som jag fått. Bilfirman vill utan förhandling att vi skall betala 369 000 kronor emellan.

Säljpriset är 689 000 kronor (Sänkt från 729 000 kr) så vi får 320 000 kronor för Vitnos. Min tanke var att om jag skall sälja Vitnos på Blocket själv så kommer jag gå ut med ett pris på 380 000 – 399 000 kronor. Kan man sedan pruta ner 20 000 – 39 000 kronor så är prisskillnaden för våra 2 utgångspunkter 100 000 kronor.

Med tanke på att det bara skiljer 3 år mellan dessa bilar så blir mellanskillnaden för hög dock med mycket attribut som man skulle vilja ha.

Jag tror inte att jag ens behöver försöka pruta ner mellanskillnaden med 100 000 kr. Det kommer inte att gå. Så det blir till att släppa den affären…

Vad tycker ni är det inte för stor mellanskillnad?

Vitnos kostade 499 000 kr hösten 2018. Ett bra pris då men detta erbjudna nupriset blir nu för lågt!


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny Tesla och kör 150 mil gratis via värvningskod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: