Teslas problem ibland långkörare!

Det finns mycket som kan gå fel på en bil. Vanliga fossilbilar har många rörliga delar och en motor som lätt kan gå fel och som på sikt alltid går fel i av att packningar stelnar och diverse sensorer och reglage brakar ihop.

På Tesla är det naturligtvis detsamma. Det som skiljer dock är att en elbil inte har så mycket delar som kan gå sönder.

Fysiskt så är det däck och hjulupphängningen som är en svag del. Mycket beroende på att minsta modell S har 400 hästar som leder till belastning på hjulen. Har man 800 hästar så riskerar man ytterligare fel på styrningen och krängningsanordningen.

En av de vanligaste felen som de flesta råkat ut för är dörrhandtagen. Det verkar som de flesta fått en eller flertalet utbytta på garantin. Det var nog en svag lösning från början som nu har uppdaterats så felet blivit löst permanent. Skönt! Vitnos har ett flertal utbytta handtag i dörrarna.

Långfärdskörare så som taxiförare med lång erfarenhet av Tesla som bil kan notera att både batteri, elmotorer och hjulupphängningen är delar som kan behöva bytas ut. Men att bussningen till hjulen är det största problemet. En svag punkt!

Noterade i dagarna att en P100DL var till salu på blocket som gått 21000 mil och denna bil hade bytt både batteri och elmotorer. En mycket fin bil med maximalt innehåll. Bytt motorer och batteri nyligen liksom en del andra fysiska delar.

Batteri och elmotorer håller för de flesta hela livet! Men här hade vi ett undantag!

Jag har själv bytt stag i framvagnen som gav ifrån sig mycket rassel. Efter det bytet så är Vitnos som ny igen och går lugnt och skönt. Denna blocket-bil hade också bytt drivknutar. Något som jag kan tänka mig varit beroende på hur bilen används!

Bromsarna på Tesla bilar är ofta inget problem. De används väldigt lite då generatorn till motorerna laddas automatiskt när man släpper gasen. Enpedalsbil kan man säga till de som inte kört elbil tidigare.

Småsaker har krånglat för Vitnos men det är inte mycket totalt sett!

  • Laddlucka som inte öppnades (Löstes på distans)
  • Stag fram bytt

Annars har det bara varit mjukvaruuppdateringar som ibland inte varit perfekta. Men då har fix kommit snabbt därefter.

Elbilar är framtiden också för långkörare!

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: