Gigantiska fabriken 3 är klar i Shanghai

Teslas första fabrik utanför USA ”Gigafactory 3” i Shanghai, Kina har nu börjat producera bilar. Starten av bygget på en leråker skedde i januari 2019 och idag samma år i oktober så börjar fabriken bygga bilen modell 3 för den Kinesiska marknaden.

Kina ligger först i världen när det gäller elbilar. Den mest sålda elbilen i världen är kinesiskt lokalt märke och ett flertal följer efter. Anledningen till att det har blivit såhär är att staten satt ner foten för att lösa sina fog-problem. I huvudstaden så lottas ett fåtal bilar ut varje månad till de som vill ha bensin eller diesel bilar. Men om man väljer hel-el så går man i en speciell kö och har inga restriktioner. Detta har lett till många bilbolag som bara satsar på el.

I samband med kvartalsrapporten Q3 så distribuerade Tesla bilder från fabriken i Kina. Mycket imponerande att ha följt skapandet av fabriken på nätet under året. Tidsplanen var att vara klar i slutet av året så det har gått fortare än någon gissat!

Fabriken skall nu kunna klara 150 000 Modell 3 bilar per år och man jobbar vidare med att bygga en batterifabrik vid sidan om och en produktionslina för Modell Y. Så det finns mer att göra…

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: