Äga elbil!

Filosofiskt så är ägandet av en elbil så mycket mer! Som ny ägare av en elbil eller om man är på väg att köpa en elbil så vet man inte riktigt vad man ger sig in på!

Många av mina kompisar som har elbil vittnar om detsamma. Från början tänker man sig att det inte är så stort skifte. Men ack! Så fel man har!

För man behöver inte besöka någon mack mer. Man behöver inte tänka bensin och diesel längre som smutsar ner. Istället blir man väldigt nöjd över att man ”bara” förbrukar lite el. Det stora steget att gå direkt från bensin till el vilket jag gjort, ger en nöjd känsla.

Som el-bilsägare (och inte Hybrid) så har man så mycket att lära. Laddkapacitet och ladd-hastigheter, elförbrukning och effekter, är nya begrepp att kunna.

Men detta är inte det nya! Utan det nya är att man tycker man miljömässigt hjälper till genom att välja el. Man börjar tänka mer på miljö! Kör man på en lantlig väg eller glider fram uti skogen, så kommer man närmare sin utemiljö. En skön känsla!

När man laddar står man ute och inandas ren luft! Det är också ett ”gött” skifte!

Känslan av miljötänk driver lätt över till hur man laddar hemma. Det räcker inte med en installation för 3-fasladdning utan man börjar fundera på solceller. Naturligtvis skulle en egen produktion av el vara den yttersta tänket! Så nöjd man skulle bli om man köper en elbil, installerar en laddare, kompletterar med ett stort batteri till bil och hus som avslutningsvis laddas av solceller på taket. Sista steget så säljer man överskott tillbaka till elleverantören och får en extra peng!

Glädjen över att äga en ny elbil, ger en lite nördig egenskap att man gärna sprider kunskap till sin omgivning, sina vänner och arbetskollegor, om de så vill eller inte. Fossilbilsägandet är för traditionell. Visst om man köpt något radikalt, en sportig sommarbil eller en gammal ”klassiker” så har man lite mer att prata om!

Man får snabbt nya kompisar med samma intresse. Elbilsägare har så mycket nytt att diskutera. Det tar tid att lära sig använda bilen på ett optimerat sätt.

Vi har en dieselbil också. En Audi Q5 som jag idag skulle köra med, för att lasta ett stort tält! Det blir inte så ofta jag väljer diesel så jag har ändrat sättet att köra. Det blev en ryckig tur men manuell växling och konstiga stopp när man skulle koppla ur…Nä, vet jag en tyst miljöbil istället för diesel!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: