Fredriks röda bil levererad

Det går undan hos Tesla i Malmö när man levererar nya bilar till alla de som beställt. 2 bilar i timmen 8 timmar om dagen i ett antal dagar framåt. Just idag så var också en av 2 som överlämnade bilarna sjuk.

Efter en kopp kaffe så blev vi inkallade till 2 fina bilar en mörk grå och en tjusigt röd. Pågarna hade varsin tavla med sina namn på placerade på bordet bakom bilen tillsammans med nyckelkorten till bilarna.

Därefter fick båda logga på sitt Teslakonto och på tesla.com bekräfta att de tagit emot bilen (Innan någon hunnit titta till bilarna). Fredrik saknade sin bekräftelse och gentlemannen från Tesla fick rusa in bakom kulisserna och fixa detta. Därefter kunde han bekräfta. Vår andra nya bilägare som var född på 40-talet ville ha ett kvitto på det han bekräftat men det hade Tesla inte tid med pga tidspressen.

Eftersom utdelningen var planerad till 20 min per timme i detta fall från 13-13.20 och därefter så behövdes 40 minuter till att förbereda för nästa 2 bilägare.

IMG_2785

Det var annars en prydligt presenterat och enkelt överlämnande av bilen. Fredrik fick sitta 5-7 minuter i baksätet och lyssna när Tesla presenterade hur man kör. Denna introduktion blir lite kort om man inte har kört Tesla sedan tidigare. Men i vårat fall så hade Fredrik kört Vitnos hemifrån till Malmö så han hade briljerat under 20 minuter innan vi kom fram.

IMG_2791

Lite saker saknades. Vinterhjulen hade inte kommit så sommardäcken satt på vilket borde vara bra då vi i Skåne inte förväntar oss någon vinter mer. Den mobila ladd-enheten var endast för en-fas så tre-fasladdarkabeln saknades också. De viste inte om den skulle komma eller om man måste köpa till detta senare. Notera att detta inte kommer vara nödvändigt utan det är bara i specialfall som man behöver en konverterare till röd 3-fas industrikontakt.

Nu var det dags att sätta sig i bilen och köra hem. Snabbt och ledigt för att lämna plats åt nästa par av bilar till utlämningen.

IMG_2803

Jag testade på lite autonom körning på vägen hem. Inga problem att starta och bilen kunde enkelt hålla sin fil och lika enkelt anpassa hastigheten efter bilen framför. Råkade ut för att det börja regna men hade autopiloten i och hittade inte knappen men vad gör det bilen kör själv! Tryckte till slut in knapp på vänster rattreglage och då gick den igång. Fint! Fredrik fick köra gamla goa Vitnos så vi sedan kunde byta på jobbet…

Undra hur det gick med alla nya knappar på sista biten hem?

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: