Transportstyrelsen godkände modell 3

I skillnad emot alla länder omkring oss som snabbt och smidigt så kunde inte svenska transportstyrelsen göra detsamma. Tesla saknade några uppgifter som gjorde att typgodkännande inte kunde ske och därför kunde man inte producera nya nummerplåtar.

I onsdags förra veckan blev det klart och de fösta bilarna kunde levereras till kund.

Det stora problemet med denna försening är att kunderna inte har fått info om vad som hänt. Om de har fått info så har det kunnat varit på SMS i fel språk och strax efter ändrats i nytt SMS. Mycket kaotiskt!

Under tiden har hundratals bilar landat i Malmö, Göteborg och i Stockholm och väntat på skyltar och på kund. Vilket också innebär pengar in till Tesla. Qvartal 1 för Tesla har man redan varnat för en liten förlust istället för de senaste 2 kvartalen med liten vinst.

Det han nu bli mars månad innan volymen av bilar börja rulla ut i Sverige. Ett år efter att samma bilar och många hundra tusen kört runt i staterna och norra Amerika.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: