Nu släpps Teslas Roadster som flygplan

Elon Musk och Tesla har släppt sin fantastiska Roadster (sport) bil. Precis som förväntat så blir det en snabb bil som kommer klara 1-100 km/h på mindre är en sekund (<1s). Det var beskrivet tidigare att målet var 1.99 sekunder men genom ett samarbete med SpaceX så kommer bilen nu kunna halvera det målet.

Bilen ser lika fin ut som tidigare presenterat men vi har några fantastiska nyheter att notera!

Däcken har ett omvandlingsläge mellan klassisk gummi däck och en fjäll yta som möjliggör en svävning som vi inte har sett tidigare. Bilen driver på fjällen och genom att ändra riktning så uppkommer denna flygförmåga. En genial lösning att se fram emot.

Tesla modell S och X Plaid levererades med en halv ratt. Från 360 graders ratt till 180 graders ratt och nu levereras Roadster med en ratt på bara 10 grader. En joystickliknande spak som du hanterar på samma vis som de flesta dataspel idag har som grundutförande.

Äntligen får vi i nya Roadster en lufttät bil som kan köra igenom vatten utan att det läcker in. Visst du får luft men det är noga övervakat och kontrollerat. HEPA filtret är nu vattentätt och man har t.o.m. inkluderat doftpatroner så att du kan hålla bilen fräsch länge. Lite ”Wunderbaum”-känsla över denna nyhet som kommer bli en storsäljare. Doft av skog, sommaräng och kustdoft blir nog de populäraste patronerna.

Fönsterrutan har nu sedan länge patenterade laserrengörare. Vindrutetorkarna är nu helt utbytt mot en laserteknik:

Tesla hänvisar till tekniken som ”Pulsad laserrengöring av skräp som ackumulerats på glasartiklar i fordon och solcellsenheter.” Laserstrålarna fungerar som ”ett rengöringssystem för ett fordon” och ”inkluderar en stråloptikenhet som avger en laserstråle för att bestråla en region på en glasartikel i fordonet, skräpdetekteringskretsar som upptäcker skräp som ackumuleras över regionen och styr kretsar.”‎

Det som är nytt nu är att hela bilen nu kan rengöras runt om med denna teknik. Inte bara rutorna utan också karossen. Du behöver inte åka till biltvätten fler gånger utan startar den del som du vill ha ren. Detta är också häftigt! Jag ser framför mig att Teslas mobila app kan få med denna möjlighet så att när man värmer upp eller kyler ner bilen, innan man kör iväg samtidigt kan köra en tvättning. Alla Tesla kommer att blänka som nya direkt ur fabrik varje morgon. Vi kanske skulle föreslå detta som en standardfunktion för alla Teslas bilmodeller.

Roadster kommer med dynamisk kupé. Du har möjlighet att välja om du skall vara 1 eller 2 i bilen och din position anpassar sig efter detta. Fördelen med denna nya teknik är att de kan leverera samma bil till alla länder oberoende om de kör på vänster eller höger sida. En enorm besparing för Tesla och alla andra biltillverkare som klarar att anpassa sig till denna nya teknik.

Inredningen är lite mindre spartansk är för övriga Teslas bilmodeller.

Roadster levereras med mycket animeringar från flygindustrin med en skärm som mer liknar ett flygplan än en bil. Visst du kan välja bil-skärmläge men man vill inte hoppa fram och tillbaka och lära nytt. Det kommer bli en cockpit layout för de flesta Roadster-köpare är jag övertygad om.

Avslutningsvis så kommer vi till det fantastiska då Roadster nu också kan flyga. Med hjälp av fjäll-hjulen och en mindre vingmodul under bilen så kan du istället för att accelerera runt alla köer i din vardag, hoppa över bilen eller lastbilen framför dig! Raketerna i bagaget ger farten och vingarna tillsammans med hjulen ger vinkeln och sedan är det bara en fråga om kraft att få bilen till att flyga över.

Nu en avslutande fråga till Porsche, BMW, Mercedes och Volkswagen som är Europas främsta konkurrenter, om de klarar att nå upp till samma ”höjd” som Tesla nu kan?

April månad är i sin linda och våren är på väg. Skall din nästa bil bli som ett flygplan? Notera att körkortet skall räcka som bevis så du behöver inte ansöka om flygcertifikat ännu. Något som staten säkert skall ändra så snart de kommer ikapp med tekniken.

Notera att mikaeljohansson.tips var först ut med denna nyhet!

OBS! Aprilskämt 2022!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: