Invigning av Teslas Texasfabrik den 7:e april 2022

Invigningen av fabriken i Berlin följs nu upp av en ny invigningsfest i Texas, USA. Fabriken i Austin kommer att bli Texas största fabrik när den är klar. Just nu inkluderas en produktionslinje för modell Y och en batterifabrik för 4680 battericeller. Huvudkontoret kommer att ligga här liksom fabriker för Semi-lastbilar och Cybertruck.

Trots att fabriken startade ett halvår efter Berlin så kommer uppstarten ske nu väldigt nära i tiden. Byråkratin i Tyskland har stoppat upp uppstarten för Europa men för amerikanarna så kommer nu ytterligare en produktionslina för Y. De har idag produktion i Berlin, Kalifornien och i Shanghai.

Namnet för festen har blivit ”Cyber Rodeo – GIGA Texas”. Spekulationer finns redan om vad som kommer att ske. Skall de presentera nästa fabrikssatsningar (tex Indien) eller skall de visa upp första versionen av ”Cybertruck” så som den kommer att levereras. Första versionen av Cybertruck är så stor att den inte går att använda på Europas vägnät. Kanske blev den för stor också för USA?

Tesla fortsätter att festa och visar upp sin fabrik för de närmaste boende och alla fans!

Genom start av både Berlin och Texas så har Tesla ökat produktionsmöjligheten med en miljon bilar. En dubblering jämfört med förra årets hela produktion. Utökning kommer nu ske på alla produktionsplatser utom i Kalifornien som är fullproppat med tält och produktionslinjer.

Snart förväntar vi också att få reda på var nästa plats kommer att bli för en helt ny anläggning. Indien ligger bra till som låglöneland. Vi får se vad som händer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: