Familjen gillar Audi e-tron bättre än Tesla!

Tesla slår inte Audi i hur bilen upplevs enligt vår familj. Audi har hittat en stil som de fortsatt med från fossila bilar in till e-tron med endast batteri. Alla röstade för e-tron före Tesla. (Vi har kört Tesla i 3.5 år)

När du sätter dig i bilen så påminner den väldigt mycket på det vi redan har en Q4 bensinare. Stolarna är skönare än Tesla. Menyerna är hemtamare och lätt att hitta i. (P.g.a. att vi redan har lärt oss Audi:s uppbyggnad)

För er alla som har Audi drivet av hybridlösning eller med ren bensin och diesel så blir övergången till ren el väldigt enkel. Du behöver en laddplats hemma sedan är det bara att köra!

Allt ser ut som tidigare och det är lätt att lära sig.

Under vårt servicebesök så fick vi låna en e-tron 50 quatro i 2 dagar av Toveks bil i Lund.

Kamerafunktionen vid backning är mycket mer utvecklad i Audi där det både finns vanlig kamera + från ovan och en 3D variant som ibland kan vara bra att nyttja. Just backning har blivit ett problem hos oss och är anledningen till att vi nu skall till Tesla service.

2D

3D (endast 50 quatro eller dyrare versioner)

Inredning med sköna säten, hög sits, bra översikt och mycket bling-bling i form av ljusen inne i bilen. Nu måste vi jämföra denna bil med en modell Y istället för våran modell S. Då hade man sittmässigt hamnat på liknande höjd och gett liknande översikt.

Karttjänsten är fortfarande i denna bil 2022 (Vår Q4 är från 2020) endast i form av vägar och inga sattelitkartor. Något som Audi tog bort efter att de ändrat sin karttjänst och tagit bort Google som leverantör.

Bilen upplevdes som mycket mjukare att köra än vår Q4:a. Vår bensinare är på låga farter mycket ryckigare när den växlar upp mellan växelstegen. Som elbil så är det bara en växel och då blir det mjukare körning.

Batteristorleken på denna hyrbil var dock för liten och vi skulle lämna tillbaka den med minst 75% laddning vilket vi också gjorde då vi kunde ladda hemma. Lite jobbigt om du får en e-tron på lån och inte har möjlighet att ladda hemma. Då får du gå snabbkurs på Ionity eller ladda på Nova köpcentrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: