Det ser ljust ut för Tesla

Tesla ökade kraftigt på börsen under veckan som gått. Med start på 860 dollar så toppade veckan på 1086 dollar en ordentlig ökning på mer än 20%.

Det fanns ett antal anledningar till att det blev på detta vis:

Teslas Q3 resultat

Redan torsdag förra veckan så överträffades förväntningarna på kvartalsredovisningen från Tesla. En rekordartad försäljning och rekordartad produktion.

Tesla imponerade under tredje kvartalet och företaget producerade totalt 237 823 fordon. Detta var en bedrift med tanke på de pågående utmaningarna i leveranskedjan som hittills har påverkat många biltillverkare negativt fram till idag. Företaget levererade också ‎‎rekordmånga 241 300 fordon‎‎, bestående av 232 025 Model 3 och Model Y, samt 9 275 Model S och Model X.‎

Europarekord för Tesla modell 3

Enligt företaget Jato så är Europas mest sålda bil i september 2021 – Tesla modell 3 med 24 591 sålda bilar. Efterföljande bilar är Renault Clio 18 264 bilar, Dacia Sandero, Volkswagen Golf, osv. En dyr bil som sålts mer och i större mängd än bensin- och dieselkonkurrenter. Konkurrenterna är småbilar som bara kostar en bråkdel. Är detta första tecknet på att fler länder i Europa nu börjar gå över till elektricitet?

Teslas värde

Kursens ökning till 1080 dollar motsvarar ett aktievärde på företaget Tesla på 1 biljard dollar. Volvo bilar började säljas på svenska börsen i veckan och det totala värdet för introduktionen var på 18 miljarder dollar.

Hertz beställde 100 000 modell 3 av Tesla

Den största nyheten var dock informationen om att hyrföretaget Hertz beställt 100 000 bilar. Första beställningen av flera. Dessa bilar har redan börjat levereras och skall följas upp av leveranser under 2021 och 2022. Företaget Hertz har haft det motigt under pandemin och varit nära konkurs men med nya storägare så vill företaget förnya sig på både bilmarknaden och sin profil.

Vill du testa en elbil en helg så kontakta Hertz och de andra biluthyrningsbolagen dock kan det bli en annan elbil.

‎Hertz-affären kommer dock inte att spridas till Sverige, uppger bolaget. Hertz Sverige agerar självständigt och kommer att fatta beslut om vilka fordon som ska köpas till sin flotta. För närvarande står det på Hertz Swedens hemsida: ”Polestar 2 är den hetaste elbilen på marknaden just nu. Dessutom är beslutet inte så överraskande, särskilt med tanke på att ”Hertz Sweden” ägs av Volvo. ”Vi ägs av Volvo Cars och levererar främst Volvo och Polestar,”‎

Uber kan hyra 50 000 bilar

Hertz har erbjudit att hyra ut hälften av dessa bilar till företaget Ubers taxiförare. Ett system som finns redan idag i USA då de flesta hyr sina bilar och kör Taxi i dessa. Lite svårare i Sverige då det krävs taxiregistrering och gul nummerplåt. Men vilket ger Hertz stora i inkomster kontinuerligt.

Tesla börjar bli stora!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: