Tesla kvartalsrapport från Texas – Q3 2021

Tesla är på väg att flytta sitt huvudkontor från Kalifornien till Austin, Texas. Det har blivit för dyrt att bo kvar i Kalifornien. Lönenivåer, villapriserna, boende i sin helhet och skatter är för höga. Nu när Tesla drar till sig sina anställda som en magnet så har man nu möjligheten att styra till ny plats där boendepriser är lågt liksom skatterna. I Texas så är politikerna på företagens sida och möjliggör expansion som Tesla önskar göra vilket blivit svårt utanför Fremont, Kalifornien.

Teslas kvartalsmöte med aktieägarna hölls i Teslas nya bilfabrik utanför Austin, Texas.

Teslas kvartalsförsäljning och produktion blev den största och mest antal bilar någonsin. Samtidigt som man har väldigt stora utgifter i att bygga ut fabrikerna i Asien, Europa och de 2 i Amerika.

Deltagarna hade möjlighet att syna testning av produktionsanläggningen som pågår där man önskar börja producera Tesla modell Y innan årets slut. Samtidigt som man jobbar på att utöka fabriken för Cybertruck och Semitruck.

Det blir en tävling mellan fabriken i Texas och fabriken i Berlin vilken fabrik som blir först ut med sina nya bilar.

Tesla släpper nästa vecka sin egna bilförsäkring i staten Texas. Tesla tänker konkurrera mot traditionella försäkringsbolag med en egen försäkring. Efterhand så kommer man sprida detta över hela Amerika. Jag gissar att försäkringen inte kommer till Sverige. Dagens helförsäkring på Tesla för oss kostar 25000 kr per år och det hade man vilja sänka. Vi får se vad som händer.

Tesla som bolag ökar biltillverkning, solceller, batterier och ladd stationer nu också med försäkringar. AI robotar kommer också under nästa år.

Bolaget Tesla har nu producerat mer än en miljon modell 3. En ansenlig mängd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: