Sommar – Mycket har hänt hos Tesla

Det är mycket som har hänt hos företaget Tesla. AI-dag kommer att ske nästa vecka så mer är pågång.

Aktiekursen har ökat på sig då Tesla tidigare släppte den nya självkörandeversionen (FSD) 9.0 och nu kommer också 9.1. Släppet har gett ytterligare en Amerikansk uppskattning men FSD har inte släppts för Europa ännu.

Nu har utvecklarna implementerat synliga rörliga objekt på förarskärmen. Det ger ett gediget intryck i skillnad emot de prickade enkla ikoner som fanns i tidigare version.

På fabriken i Fremont USA så implementerar Tesla möjligheten till att internt kunna återvinna 92% av gamla batterier till nya batterier. Detta beställdes tidigare hos Redwood Materials men ny bygger Tesla själva denna möjlighet.

I Kalifornien så presenterar Tesla ett fullt energi ecosystem med solceller, batterilagring och el-laddplats. Dessa nya lyxvillor kommer då ha egen ström då strömavbrott uppkommer. Något som verkar vara ett stort problem då alla bränder far fram i staten. God PR för företaget.

Mycket skriverier om Teslas superchargeranläggningar. Enligt Elon så kommer laddeffekten nu skruvas upp från maximala 250 kW till 300 kW. Något som alla Tesla modell 3 direkt kan dra nytta av. (Detta gäller bara på de platser som har ladd-plats version 3). Elon har också beslutat att Tesla kommer dela med sig av sina ladd-platser till konkurrenterna. Arbete pågår att kunna avläsa andra bilmärken är Tesla och se till att detta kommer bli möjligt. CCS kommer då vara direkt tillgängligt för de moderna bilar som har detta. Typ 2 laddarna eventuellt kommer behöva någon typ av översättare då Tesla använder denna typ 2 på ett eget sätt.

Tesla har nu också tagit bort värvningskodslotteriet som tidigare gav möjligheten till att vinna en ny bil om man var duktig på att värva nya Teslaköpare. Fortfarande så kan man få gratis laddning 150 mil om någon använder sin kod.

Fabriksbyggnaderna hos Tesla går framåt. Det verkar som att Tesla i Austin, Texas kommer vara den som producerar en ny bil först. Enligt rykten skall nya bilar komma ut redan nästa vecka och produktionsflödet starta om 2 månader. Det som är intressant i Texas är att de satsar på modell Y istället för Cybertruck. Cybertruck kommer först nästa år. Entusiasterna har naturligtvis blivit lite besvikna över detta val av ordningsföljd.

För Berlin lutar det mer åt att de är klara i början av nästa år.

Förklaringar över hur Tesla driver sitt företag för att bli miljövänlig och vara en viktig del av framtidens miljötänk, finns att läsa i deras Impact report 2020

Teslas nya bil modell 2 verkar också vara på gång i Kina. Enligt rykten så skall leverantörer fått beställningar och fabriken håller på att förberedas. Vi får se om dessa rykten kommer leda till att Tesla kommer med sin $25 000 som varit målet sedan länge. (Notera att priset i Sverige blir mycket dyrare med skatt och moms.)


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny Tesla och kör 150 mil gratis via värvningskod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: