Bygga i Berlin fungerar inte!

Tyskland har ”ordnung” på sitt! För det krävs ordning och reda på alla plan så också om man skall bygga en bilfabrik.

En av de största anledningarna till att Tesla valde just denna plats var att BMW redan hade planerat att bygga en fabrik som de sedan inte fortsatte med, av någon anledning. Tesla hade byggplaner i Holland också med närhet till havet och transporter. Nu blir det tåg istället då de håller på att bygga en ny hållplats bara för att transportera bilar vid anläggningen.

Jag pratar om Teslas nya bilfabrik i Berlin-Brandenburg.

En fabrik där Tesla inför många nyheter så som 3 helgjutna delar som är bottenplattan av bilen istället för att svetsa ihop hundratals smådelar som är normalt.

Man inför de nya batteritypen 4380 i bottenplattan som är en styvare konstruktion och har ny effektivare kylning.

I Berlin inför man också ett helt nytt målningssystem som skall bli intressant att se resultatet av.

Trots att målsättningen och förväntningarna är höga så är det surr runt tillstånd som står högt på medias tidningsrubriker. Tillstånd för avverkning trots att det finns ödlor eller salamandrar som hotas av utrotning. Eller problem med vattenrening och godkännande av detsamma.

Tesla började bygga sin fabrik i juni 2020 och planerar att börja bygga bilar där från juli 2021. Det har byggt anläggningen med provisoriska tillstånd snarare än fullt godkännande. Om den lokala myndigheterna av någon anledning beslutar att INTE ge Tesla slutligt godkännande – ett osannolikt scenario med tanke på det officiella stöd som Tesla har fått i Tyskland hittills – skulle biltillverkaren behöva riva anläggningen. Då de idag bara har ett provisoriskt tillstånd.

I sitt brev kritiserar Tesla, tjänstemän för att hämma framstegen inom grön energi och klimatvänlig infrastruktur. Biltillverkaren är för närvarande ledande inom försäljning av elfordon på en global bilmarknad som fortfarande överväldigande domineras av förbränningsmotorbilar.

Notera att stoppa ett stort bygge som detta redan har skett i Berlin. Deras nya flygplats ”Flughafen Berlin Brandenburg” blev 10 år försenad och tog nästan 15 år att bygga. Start 2006 och klar oktober 2020 mitt under Corona nedgången och flygkrisen. Klimataktivister och godkännanden var också i detta bygge en del av problemen som Tesla nu också står inför.

Vi får se om det kommer ut några bilar i år eller om vi får vänta till ett annat årtionde!

Skall vi få några modell Y till Sverige tro…?


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny Tesla och kör 150 mil gratis via värvningskod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: