De bästa inläggen av de 300 första – Med Vitnos!

Den 12:e oktober 2018 så satt jag på tåget upp till Uppsala. Vi hade gjort upp om en titt på Vitnos en fint vit exemplar av Tesla modell S från 2014. Efter en väldigt kort provkörning. Då jag redan hade bestämt mig att detta är en bil som passade oss. Det blev köp och jag började blogga om mitt Vitnos ägande. Många artiklar om bilen men de flesta om Tesla och allt runtomkring. Intresset om elbilar började från just ingenting till rätt stor kunskap idag! Övergång från bensin- eller dieselbilar till elbilar innebär mycket effekt, kilowatter, energier och kilowattimmar.

Nu dog huvudskärmen på Vitnos

Nu hände det som jag väntat på skulle hända och som jag samtidigt inte ville skulle hända! Centrala MCU:n slutade att fungera. På motorvägen påväg upp till Ullared så dog båda skärmarna. (Det går bra att köra men inte mycket info att se.) Efter 20 sekunder så startade skärmen bakom ratten men 19-tummaren förblev mörk.…

Läs hela inlägget

Vitnos fick punktering! Lösning?

En punktering på Vitnos det kan ju inte vara så svårt? Jo, det kan det allt. Jag hade bokat tid för att byta däck på vår Audi fredag morgon kl 11. Dax att byta från vinter allrounddäck till ordentliga sommardäck. Lite sent men haft ryggproblem några veckor så det har inte funnits ork och lust…

Läs hela inlägget

Vitnos i diket

Det blev lite tokigt igår. Lillsyster skulle vända bilen på en väg där det till synes var tomt med bilar. En 70-väg, vilket är också är lite tokigt. Hon svängde runt och det man kan konstatera är att vändradien på Vitnos är stor. Det blev till att backa. Men just när hos har backat bak…

Läs hela inlägget

Infotainmentsystem med netflix installerat i Vitnos

Det var dax för ett Tesla servicebesök denna vecka. Lite småkontroller krävdes men kontroll av batteristatus, check av degenereringen som varit lite slapp sista tiden och avslutningsvisen byte till det nyaste infotainmentsystemet MCU 2 för Vitnos från 2014. Det är svårt att säga vad detta ger Vitnos i form av ökat värde vid försäljning då…

Läs hela inlägget

Nu är Vitnos en självkörande Tesla Modell S från 2014

Vitnos är från våren 2014 innan självkörande bilar var släppt på Tesla. Under denna period av osäkerhet så testade Tesla ett system av George Hotz som gav bilen en självkörning endast med hjälp av en kamera framåt. Elon Musk funderade och kom fram till att Tesla själva skulle utveckla sin egen teknik och släppte på…

Läs hela inlägget

Tesla insekter under ett halvår!

Under vårt ägande av Tesla så har vi löpande råkat ut för fel och brister i hårdvara och främst mjukvara. Hårdvarufelen fixades snyggt på service och vid nästa service så är det ytterligare uppgraderingar som skall göras. Men mjukvarufelen är mer flytande eftersom det sker hela tiden och mjukvaran agerar i symbios med hårdvaran. Man…

Läs hela inlägget

Semester med Vitnos

Nu har det varit sommar och för första gången så har jag haft vår model S som bil. Trevligt med en bil som tyst och lugnt transporterar oss dit man vill. Nu har vi tyvärr inte fått ihop transporterna då svärföräldrarna i vinter sålde sin bil. De är båda runt 90 så de har båda…

Läs hela inlägget

Det har gått 2 1/2 år sedan köpet. Batteriet på 85 kWh har brukats i 7 år med 8 års garanti. Brukandet från start en körsträcka på 425 km och idag så klarar vi 375 km. En degradering på 12% alltså 88% av ursprunget batteri.

Teslas modell S har förvånat mig oerhört då detta var Teslas första riktiga elbil. Hur kan de ha tagit så många rätta beslut i skapande år 2008-2012. Beslut som idag är svåra att fatta och skapa för alla gamla traditionella bilbolag. Få bolag hittar på så mycket nytt utan följer bara efter.

Exempel på bra beslut tagits av Tesla:

  • Bil helt byggt på hel-el och med låg tyngdpunkt
  • Enkelt och rymligt innehåll
  • Mjukvaruuppdateringar över mobilt bredband eller WiFi
  • Inga serviceplaner då bilen inte behöver detta
  • Kompatibel med de flesta ladd platser (Både likström och växelström för 0-11 kW)
  • Teslas egna supercharger-nätverk

Nu börjar jakten på en ny Tesla. Men hittar vi inte detta så kan vi använda Vitnos många år till…

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: