Fantast eller tjuv?

Hur är det är det en fantast eller en tjuv som är intresserad av din bil?

Jag läste en artikel om en Ford Mustang Mach-E som blev hotade efter att ha beställt och pratat sig varmt om sin bil från Tesla fantaster. Det känns väldigt långsökt att det finns en konflikt som ger denna typ av åsikter och som utbreder sig mellan 2 olika elbilsmärken. Den borde vara 2 amerikaner som debaterar om vilken elbil som är bäst.

Det tråkiga i denna dialog är att hoten slutade med dödshot. Varför kan man inte ha sin åsikt och behålla den för sig och bidra med det positiva i ägandet men man behöver inte kritisera någon annans val och tycke.

En annan intressant reflektion om just detta ärende mellan en amerikansk Tesla fan-boy och motsvarande Ford Mustang Mach-E. Kommentaren om att detta hade skett blev sedan spridd från Fords kommunikationschef Mike Levine. Twitter och Facebook inlägg har tagits bort men frågan är varför det sker. 65% av alla inlägg om Rodriguez nya bil var negativa.

Det intressanta med Rodriguez är att han idag har 2 bilar en Tesla modell X och en ny Ford Mustang mach-E. En fot på båda sidor av rivaliteten.

Jag är själv en person som gärna pratar varmt om min Tesla och de flesta av min vänner har provkört. Sedan passar bilen inte alla. Jag har Volvokompisar som hellre kör svenskt. Detta har varit en åsikt som jag haft större delen av mitt biläggande. Men motsatsen Saab. En rivalitet som i Sverige alltid funnits men som nu är död och begravet. Liknande rivalitet finns nu i Amerika mellan Tesla och Ford.

Nästa ämne är tjuv! Min tjejs pojkvän blev attackerad på Emporia i Malmö. Ett stort affärscentra med mycket folk.

Han jobbar som säljare och plockare av varor inne på Willys och ICA. När han gick för att hämta varor på parkeringen mot sin Audi tjänstebil så blev han förföljd. I sin hand bar han på sin tjänsteväska så det var känt för vilket märke han jobbar för.

Så när han sedan öppnar sin bagagelucka så klev en av personerna fram och för att ta varorna i bilen samt uttrycker att jag kan ta. Han får en knuff och då blir vår påg slagen tvärs över ansiktet. Det blir både en bula och blodvite, men de går därifrån. Varför? Varför sker detta. Vad är mitt och vad är ditt. I detta fall så är det företagets men ändå…

Det blev anmälan och utfrågning hos polisen för att få klarhet i vad som hände. Dock frågade polisen efter kameraövervakning och andra bevis. Det är lite konstigt att Emporia inte har en bättre täckning av sina P-ytor. Inga video finns!

Då saknar man Teslas kameraövervakning som funnits sedan 2015 där bilen hela tiden spelar in vad som händer runt bilen. Trycker du att spela in så börjar inspelningen 10 minuter innan du tryckt. I detta fall skulle han kunnat efter händelsen tryckt på inspelning och hela sekvensen skull sparats på ett USB-minne. Med möjlighet att titta på filmen i bilen eller kopiera till polisen.

En uppfinning som känns unik Tesla men jag hoppas att alla bilmärken som har kameror skulle kunna införa något liknande så denna typ av händelse verkligen kan bli dokumenterade.

Trist är detta skall hända och att polisutredningen snart är nerlagd!

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: