Starlink ändrar spelplanen för datakommunikation

SpaceX fyller också vår himmel med telefonutrustning så vi kan var vi än befinner oss på jorden kunna nyttja höghastighets kommunikation. 4 425 satelliter skall bygga upp Starlink och SpaceX har redan 10 000 användare som med en liten parabol som i år skall ge 300 megabit per sekund. Dessutom ska den så kallade latensen (= fördröjning) sänkas till under 20 millisekunder.

Sattelittelefoner var något som militären introducerade för många år sedan. En funktion som var dyr och inte så pålitlig. Med SpaceX nya lösning. Ett privat bolag som skickar upp teknik i rymden för att ge dig en fantastisk upplevelse var än du är.

Jag har ett väldigt snabbt bredband hemma med hjälp av fiberkopplingen tillsammans med Telia och jag får idag ut 500 megabit per sekund. Detta rymd program med satteliter har nästan samma hastighet i trådlöst. Du behöver en liten antenn men därefter är du uppkopplad direkt till närmsta knytpunkt.

Som ni ser på jordgloben med alla satteliter så finns ännu en liten lucka uppe vid polerna. Så Sverige kommer säkert med men saknar ännu satteliter. Vi har glest med folk och glest med satteliter. Vi är inte kassako för globala lösningar.

På denna bild har vi sattelit-tåg som släpper av en ny sattelit på de positioner som stakats ut efter dessa blivit avsläppta ev en rymdraket.

Listan till vänster visar status på alla satteliter. Vita är OK men de röda fungerar inte eller är bortkopplade.

Min misstanke är att de satteliter i norr skall kunna täcka in stor del av polens yta. Annars saknas det många satteliter för norra klotet.

Syna länk https://satellitemap.space


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny Tesla och kör 150 mil gratis via värvningskod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: