Elon Musk PortFolio! Bara nyutveckling!!

Nykonstruktion och nyutveckling är något som alla Elon Musks företag står för. Tillsammans håller dessa bolag på att förändra världen. En förändring som hållit på i många år men som nu verkligen börjar ta fart. Samarbetet är påtagligt och nedan så försöker jag lista lite av detta:

SpaceX

Rymdbolaget SpaceX har som mål att resa till Mars. Företaget erbjuder privata rymdresor. Men på vägen dit så är detta bolag det enda bolag som NASA nyttjar för att frakta gods upp i rymden till sina stationer. Det är billigare att anlita SpaceX än att själva bygga och skicka iväg raketer.

SpaceX fyller också vår himmel med telefonutrustning så vi kan var vi än befinner oss på jorden kunna nyttja höghastighets kommunikation. 4 425 satelliter skall bygga upp Starlink och SpaceX har redan 10 000 användare som med en liten parabol som i år skall ge 300 megabit per sekund. Dessutom ska den så kallade latensen (= fördröjning) sänkas till under 20 millisekunder.

Starlink kommer att kunna användas för att kommunicera snabbt med alla Teslas fordon så som Cybertruck och Semi-truck samt alla kommande fordon. Framför allt för terränggående fordon så kommer detta vara väldigt kommunikativt som inte finns idag.

The Boring Company

Vägsituationen i Amerikas största städer fungerar inte. Det finns helt enkelt för många bilar på för litet vägnät. The Boring Company löser detta genom att borra transportvägar under jorden. Först ut var en sträcka i Los Angeles men arbete pågår både i Las Vegas och i Chicago.

Dessa tunnlar använder bara Teslas elbilar i dag. Vilka bilar och bussar som man skall använda i framtiden återstår att se. Förmodligen kommer Tesla att utvidga sitt sortiment men någon typ av minibuss för dessa transporter.

Neuralink

Neuralink är registrerad i Kalifornien som ett medicinskt forskningsbolag. Målet för bolaget, enligt VD Elon Musk, är att förstärka människor så att de kan fortsätta att vara ekonomiskt användbara när de tävlar med maskiner.

Företaget utvecklar implanterbara människa-dator-gränssnitt (human-computer interfaces) som en ”neural lace”. Företaget grundades år 2016 av Elon Musk och redovisades först offentligt mars 2017.

Vi får se vad detta bolag kan skapa. Intelligentare människor framöver?

Tesla Inc.

Bolaget Teslas målsättning är att påskynda världens övergång till hållbar energi. Företaget är känt för att vara en av de första biltillverkare att inkludera ett antal så kallade autopilot-funktioner såsom autostyrning, automatisk körfältsbyte och autoparkering.

Företaget har producerat ett antal bilmodeller: Tesla Roadster, Tesla Model S, Tesla Model X och Tesla Model 3.

För att hela kedjan med förnybar energi skall fungera så producerar Tesla också solpaneler för hushåll och stora solcellsparker.

Till dessa solceller så byggs också större batterier och batteriparker för att kunna lagra energin.

Ett bra exempel på där detta är användbart är Tesla superchargeranläggningar. När Tesla monterar ladd-stationer kopplade till batterier som laddas med solceller och där Wi-Fi-nätverket är uppkopplat på Starlink så har det skapats ett självförsörjande enhet som i princip inte behöver vara kopplat till elkraftnätet.

I Teslas nya bilar monterar man in världens idag snabbaste speldatorer. Bilar som redan innan har Netflix, YouTube och andra streamingtjänster. Alla Teslabilar är hela tiden uppkopplade på datornätet och kan kommunicera med appar och andra tjänster.

I Teslas nya bilar har man tagit bort växlar och bilen själv sköter att växla framåt eller bakåt. Vill du växla så kan du göra detta enkelt med att dra bilen fram eller tillbaka på den stora skärmen. Ett exempel på nytänkande!

Världens största beräkningsdator Dojo håller på att starta upp på Teslas fabrik i Fremont, San Fransisco, USA. En dator som skall hjälpa till att bygga självkörande Taxibilar. Tanken från Tesla är att man kan köpa sin dyra bil och sedan hyra ut den som en Taxibil liknande Ubers tjänster men utan chaufför.

Några parametrar som skiljer Tesla från övriga biltillverkare. De var först med att inte inkludera bilhandlare och istället beställer man bilarna direkt från tesla.com. Inga mellanhänder. Tesla har inte någon reklam för sina bilar i tidningar, internet, radio eller tv. En unik totalkostnad på 0 kronor. Sättet man gjorde för att sprida kunskap om sina bilar var genom vänner och värvningar. Värvade du en kompis till att köpa en ny bil så fick du en andel. Ett billigt sätt att få hjälp med informationsspridningen. En Tesla kult!

Tesla inkluderar nu också en egen försäkring för sina bilar. Det har börjat i Kalifornien men kommer efter hand utökas till fler platser.

Företaget planerar också att hyra ut tjänster såsom uppkopplingar, autopilot-körning, osv som ger månadsinkomster för bilarnas hela framtid.

Elon Musk har varit drivande och en av de som skapat allt detta. Imponerande! Men så har han också hamnat överst som världens rikaste person!


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny Tesla och kör 150 mil gratis via värvningskod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: