Teslas Gissade försäljning Innebär många fabriker!

Hur skall det gå till att sälja så många Teslabilar i framtiden? Jo, det gäller att expandera sin verksamhet. Man får bygga nya produktionslinor. Skapa nya fordon och bygga nytt också för dessa skapelser. Det är detta som håller på att hända just nu:

Huvudfabriken i Fremont, San Fransisco byggs just nu ut med en produktionslina som ligger i ett tält. Det låter kallt och eländigt. Ett försök att på huvudfabriken kunna skala upp och börja producera så många bilar att man kan tillgodose den Amerikanska marknaden.

En av flera tältproduktionsenheter i Fremont!

Fabriken i Fremont, San Francisco USA har en tillverkningsline för model S och X. Förutom det också en linje för model 3 och avslutningsvis också en lina för model Y. Sammantaget klarar de att bygga 500-600 tusen fordon per år. De flesta bilarna produceras idag för den Amerikanska marknaden.

De dyrare S/X går förstås på export.

Pågående bygge på fabriken i Shanghai.

Fabriken i Shanghai har gett Tesla en möjlighet att expandera i Kina på lika villkor som de Kinesiska bilmärkerna. Mycket av importskatterna försvann och de säljer den mesta modellen 3 som störst i landet.

Första produktionslinan i Kina var modell 3 men strax efter så började man bygga modell Y linan också som gick i drift innan årsskiftet. Kina kan bygga 250-350 tusen bilar per år med dagens takt.

Nu håller man på att bygga ytterligare en produktionslina. Vissa har spekulerat i att denna lina kommer tillverka framtidens billiga Tesla. En bil som på nätet går under namnet modell 2. Men med tanke på att deras modeller går under namnen S, 3, X, Y så kan det bli R eller något annat! Platsen kan också bli en batterifabrik för att kunna gå över till den nya tjockare batteristandarden som utvecklats av Tesla själva.

Ny fabrik i Berlin på gång!

Nästa stora byggprojekt som pågår och som berör oss i Sverige är bygget utanför Berlin. En anläggning som till att börja med skall producera modell Y för Europa. Tanken är att fabriken skall börja producera bilar i liten skala under hösten och höja sin produktion efterhand under 2022. Anläggningen kommer initialt rikta in sig på en produktion motsvarande 200 tusen bilar per år.

En hel del administrativa problem med lån, säkerhet och godkännandet har gjort att projektet anses bli betydligt mer försenat än man önskar. Jag har 2 bekanta som skulle tänka sig att beställa men som tvivlar på både innehåll och tider. Vi får se när det börjar bli dax för oss i Norden att beställa en tysk amerikanare!

Texasfabriken för Cybertryck och Semi-truck.

Tesla plannerar att flytta siitt huvudkontor från Fremont till Austin, Texas. Anledningen är att företagsskatterna i Texas är 0% och Tesla just nu fått väldigt fördelaktiga villkor för en flytt.

Denna nya fabrik har också kommit väldigt långt trots att det delvis bara ser ut som ett fackverk. De stora gjutverktygen har kommit på plats som skall användas för att skapa en aluminium kaross till någon av farkosterna (Cybertruck och Semi-truck). Dessa 2 modeller skall byggas här till att börja med men mycket spekulationer över vad sedan komma skall.

Man har diskuterat mini-buss (En bil för Boring company transportsystem), ???

Efter USA, Shanghai och Berlin så har det nu bekräftats att Teslas nästa fabrik kommer hamna i Indien. En byggnad som ännu inte påbörjats.

Skall man komma upp till de gissade volymerna i framtiden så kommer Tesla får bygga många fabriker. De fabriker som pågår kanske klarar 1-2 miljoner bilar per år. Hur kommer man till 40 miljoner?

Tesla har nu också beslutat att stänga sin första Europeiska monteringsanläggning i Tilburg, Holland. Denna anläggning har använts för att kunna minska på skatterna för import till Europa. Genom att skicka delar och montera i denna fabrik så blev skatterna betydligt lägre. Denna fabrik uppkom 2012 och monterat huvudsakligen modell S och X.

De nya bilarna S/X som nu byggs i USA kommer att levereras färdigbyggda så att det inte kommer behövas en anläggning för denna typ av montering.

Övriga aktiviteter kommer sedan att flyttas till Berlin.

Tesla skulle faktiskt kunnat bygga om fabriksbyggnaderna till en ny fabrik. De behöver många så det hade kunnat vara en bra lösning för snabb access!


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny Tesla och kör 150 mil gratis via värvningskod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: