Ny laddplats för vitnos

Vilken 3-fasladdare man installerar hemma är inte så lätt välja? I vårt fall så har vi installerat Teslas 3-fasladdare hemma i garaget. Nu har vi köpt Halos 3-fasladdare för stugan.

En proffsig laddare som vi kommer använda frekvent i stugan nu när vi brände upp en 1-faskontakt.

Charge Amps Halo Wallbox 11kw 3-fas.

charge-amps-halo-wallbox-2020Ladda
nercharge-amps-ampguardLadda ner

Halo Wallbox är en väldigt intelligent laddare som kommunicerar med Wi-Fi i molnet. Men också med strömvakten som begränsar och skyddar strömuttaget till maximala 3×16 A. Vi har idag normalt 10 A säkringar i huset och ingående ström är 16 A.

Så vi hade 2 val. Antingen skulle vi höja ingående ström och byta säkringar men tyvärr då skulle vi också behöva bygga om centralen och ledningen ut till gatan. Huset är från 1958 och detta skulle man se över. Istället så valde vi att placera laddan direkt efter ingående 16 A och lägga på en strömvakt som begränsar uttaget till max 16 A.

Charge Amps Amp Guard

En fantastiskt bra lösning som ser till att jag inte behöver byta säkringar hela tiden. Något som blivit standard hemma innan vi byggde om elsystemet. Det som krävs dock är att vi kommunicerar med laddstationen via Wi-Fi. När detta fungerar 100% så kan vi styra laddstationen via en web URL.

Halo styr laddstationen via URL my.charge.space där man kan se statistik över sina laddningar men också ställa in de delar man vill ha igång. I vårt fall så är det en sommarstuga som man kan starta laddningen bara vid behov så den inte står igång då man inte är på plats. Snyggt!

Inställningar på Halos hemsida efter inloggning.

Laddstationen har en 3-fas laddning Typ 2 men också en 250 V standard 1-faskontakt (=Charger) som man kan bruka vid dammsugning eller annat arbete vid bilen (=Socket).

Av någon anledning så kan man sedan styra belysningen på eller av och styrkan på ljuset i 4 olika nivåer. Bra tyckte jag från början men tyvärr så lyser laddaren ändå. Halo-loggan lyser så snyggt och de inställningar som man gör med LED är bara för att få mer ljuse vid ladd stationen och vid laddning. När vi inte befinner oss på plats så hade jag velat att stationen skulle vara helt släckt men det är inte möjligt.

Avslutningsvis så har vi också fått ett RFID-kort som man kan styra laddningen PÅ eller AV. Varje gång man laddar skulle man behöva placera kortet mot laddaren för att starta. Skulle kunna vara bra i vissa sammanhang men det kommer inte passa oss (= RFID Lock).

Till våren så kommer vi bygga ett litet hus runt laddplatsen för att kunna skydda utrustningen. Det klarar sig utomhus men det kan ändå vara bra. Då får vi också fördelen att allt ljuse kan släckas ner och inte synas när vi inte är på plats. Samma typ av hus som vi såg på Ystads Saltsjöbad.

Denna ladd station verkar bli bättre än den Tesla laddare som vi installerade hemma då vi var tvungen att bygga om garaget med jordfelsbrytare och skydd.

Nu är vi redo för vintern. Vinterdäcken är på och ladd platserna redo!

Fakta om tekniken från leverantören:

HALO 11kW med Typ 2 kabel

HALO Wallbox™ är en av de minsta laddboxarna på marknaden och den kommer med en fast kabel. Detta gör att du enkelt kan koppla in din bil utan att behöva ta fram en separat kabel varje gång, smart och bekvämt! Halo passar utmärkt såväl för det smarta hemmet, arbetsplatsen eller bostadsrättsföreningen.

 • Halo Wallbox 11kW för laddning på 3-fas 16A
 • Kabellängd 7,5 meter
 • Pålitlig elbilsladdning med smart mjukvara som utvecklas av Charge Amps själva
 • Full kontroll på laddningen via molntjänsten
 • Automatisk DC test före varje påbörjad laddning
 • Tillverkad av återvunnet aluminium
 • WiFi och RFID
 • IP67
 • Vikt: 4 kg
 • Monteras på vägg eller stolpe med plan yta
 • 5 års garanti

Tillval:

Lastbalansering – En energimätare, Amp Guard, som monteras i din elcentral för dynamisk lastbalansering och som ansluts till din laddbox med WiFi eller med en kabel. Detta ger dig möjlighet att vid varje givet tillfälle kan ladda så snabbt som möjligt utan att din huvudsäkring löser ut.


Ladda ner produktblad 
Användarmanual och installationsmanual

Kompakt design

Med sin kompakta skandinaviska design passar HALO Wallbox till alla miljöer och kompletterar såväl husväggar som garage för att bli en del i din vardag. Ett extra schuko-uttag på undersidan gör att du lätt kan koppla in dammsugare, gräsklippare eller kanske ladda din el-cykel.

LED-lampor indikerar både pågående laddning och visar vägen till uttaget på undersidan för optimal sikt även i ett mörkt garage.
Molntjänsten ger full kontoll, historik och översikt med möjlighet till schemaläggning, timer och automatiska rapporter.

HALO Wallbox kan lastbalanseras för att ingå i större installationer och då dynamiskt allokera ström för optimalt utnyttjande.

Just nu får du får bidrag för hälften av kostnaderna för laddstationen och arbetskostnaden för att installera laddstationen, t.ex. framdragningen av el. Man kan som mest få 10,000 kronor i bidrag per fastighet. Läs mer här

Detta ingår när du köper en Halo Wallbox:

 • Hållare till laddkabeln
 • Extern wifi-antenn för bästa mottagning
 • Borrmall
 • Bruksanvisning och installationsguide
 • Instruktioner för wifi setup

Installation utförs av behörig elektriker. Installationsmanualen är på svenska och finns att ladda ner här på denna sida. 

Halo Wallbox har inbyggd funktionalitet som ersätter kravet på jordfelsbrytare typ B, något som annars krävs.  Detta minskar kostnaden för installation och endast jordfelsbrytare typ A behövs.

Tesla laddare 3-fas installerad hemma

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod och få superladdning:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: