Tesla bygger nya batterier

Nu har tesla presenterat sina framtida satsningar för ny utveckling av batterier. En serie av förändringar som ger stora förbättringar, om de lyckas driva igenom det som visades upp på Teslas aktieägarmöte och Batteridag tisdagen den 22:e september 2020.

Med de förändringar som planneras så kommer man få:

  • 54% längre körning med samma vikt av batteri.
  • 56% lägre kostad för batteriet ($ / kWh) (Idag 120-130$ kWh -> 60-70$/kWh)
  • 69% lägre utvecklingskostnad per produktion av 1 GWh.

I denna produktion så delade man upp vinsterna på alla olika delar, detaljer och förändringar som ligger framför bolaget. De betonade komplexiteten i denna förändring där man kan förstå att allt kanske inte kommer gå så som det är tänkt men om bara hälften lyckas så är det en stor förbättring.

Tesla har i Kalifornien skapat utvecklingen av egna batterier. Parallellt vid samarbetet med Panasonic, LG och CATL så utvecklar man dessa nya produktionsmetoder och fabriker. Första fabriken har man uppe på Fremont som en testansläggning. Men dessa produktionsanläggningar skall byggas i Shanghai och i Berlin.

Vill du beställa Modell S Plaid som kommer levereras under 2021 med 3 motorer och dessa nya batterier så släpptes detta idag på deras hemsida. Ett extra tillägg på en halv miljon så får man det värsta tänkbara med <2.1 sekunders acceleration för 0-100 km/h.

Förväntningarna inför denna presentation har varit överväldigande. Ovan visar jag på aktiekursen som har stegrat från låga nivåer till nu. Ett fall och halvering under våren pga Covid-19 men annars har aktievärdet rusat uppåt länge.


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: