Ny MCU på Vitnos

Efter lång tid så fick Tesla fram sina reservdelar och bytte min ”gamla” MCU1 med en ny MCU1. Det tog en månad i att de beställde reservdelen till det blev klar och vi hade hyrbil i 11 dagar totalt då bilen stod och väntade.

Tesla behövde inte så mycket tid i att byta MCU men leveransen från Holland var problemet och de hade från början inget på lager utan inväntade leverans från USA.

Redan för 2 år sedan så önskade jag byta min MCU från 3G till en modernare 4G eller som de nu har LTE (= lätt 4G som jag brukar kalla det). Nu fick Trygg-Hansa betala för denna uppdatering och inte jag själv. Rådet jag fick från service vid den tiden var att det inte var värt den extra kostnaden på 20 000 kr.

Vad blev nu slutresultatet totalt sett:

  • Bilen blev av med ALLA sina inställningar. Vilket innebär en hel del. Allt går att ställa in igen och det är en bra övning att gå igenom bilen och välja nytt.
  • Skärmen i bilen är skarpare och distinkt på ett positivt sätt.
  • LTE ger en snabbare kontakt från min Tesla-app. Uppkopplingen sker direkt och tidigare hade jag ibland problem med uppkopplingen som jag inte noterat efter denna uppdatering. På samma sätt så har bilen en snabbare uppkoppling med hjälp av LTE.
  • Webbläsaren är då snabbare än tidigare av samma anledning. Men tyvärr inte snabb nog för att du skall kunna använda den. En besvikelse…
  • Priset 20 500 kr och då bytte de också ett av handtagen på förarplatsen. Inte värt priset om jag skulle betalat själv.
  • Tanklocket har ett nytt beteende och stänger sig själv. Tidigare fick man manuellt stänga vilken man kunde glömma. Nu stängs locket när du kör iväg eller efter du laddat klart. Inget märkvärdigt men dock en skillnad. Hur laddningsstatus lyser är också ändrat. Grönt lyser/blinkar på ett nytt sätt. (Det visade sig att tekniken hade sprungit på och skadat tanklocket så att de var tvungna att byta kontakt och lucka till bilen, gratis!)

I samband med uppdateringen av MCU så fick jag också programvaran 2020.24 som har en del nya funktioner som tex 3 backkameror med hjälp av sidokamerorna. Man får backen men kan samtidigt se båda sidorna.

Har ni åsikt om denna implementering? Jag tycker den är svår att tolka när man backar och man har svårt att se avstånd då bilderna blir så platta.

Både Audi e-trons och Polstar 2:s 3D backgrafik är överlägsen Teslas enkla försök till överblick. Eftersom man kan mäta med sensorer och visualisera med kamerorna så tycker jag nog att Tesla borde kunna skapa något proffsigare. Vitnos har bara en kamera så för oss så är det OK!

Klar för avhämtning

Tesla har infört en regel att man lämnar tillbaka bilen med samma energi som den kom in med. Detta innebär att jag som kom körande från stugan hade 13-14 mil in på verkstan och då fick jag ungefär detsamma ut.

I mitt fall innebar det att jag fick ta ett snabbstopp hos Tesla supercharger för att klara resan hem. En bra service hade varit att passa på att fylla batteriet för att ge en bra tur vidare om man kommit långt för att laga bilen…


[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: