Tesla Appen har hängt sig i 2 veckor!

Teslas Apple iOS app har varit helt fantastisk från första dagen jag köpt Vitnos fram t.o.m. för 2 veckor sedan då den hängde sig totalt. Jag fick felet ”Serverfel” som jag tolkade som att det var hos Tesla själva.

Men idag så ”bootade” jag om Vitnos. Tryckte på de 2 hjulen på ratten i 10 sekunder och mittkonsolen startade om så passade jag på att starta om den andra skärmen också genom att trycka på de 2 översta knapparna i 10 sekunder.

Kontrollerade sedan att bilen kopplade upp sig på vårat egna WiFi vilket det också gjorde. Detta hjälpte problemet direkt. Ny programvara låg och väntade med version 2020.16.2.1 som börjar laddas hem stegvis. (Man är ute och kör ibland och då blir det 3G som den inte vill hämta stora installationer med.)

På måndag om en vecka så bokade jag in ett Tesla servicebesök. Nummerplåtarna har lossat båda 2 och jag beställde en ny plan plåt från vägverket via deras webtjänst för 80 kronor som jag tänkte de kunde montera på fronten samtidigt.

Kunskapen från detta är att det är möjligt att bilens kommunikation kan hänga sig. I detta fall WiFi och att detta kan leda till att mobilappen inte fungerar! Starta då om bilen!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: