Vitnos fick punktering! Lösning?

En punktering på Vitnos det kan ju inte vara så svårt? Jo, det kan det allt.

Jag hade bokat tid för att byta däck på vår Audi fredag morgon kl 11. Dax att byta från vinter allrounddäck till ordentliga sommardäck. Lite sent men haft ryggproblem några veckor så det har inte funnits ork och lust att ta tag i detta förrän nu.

Torsdags eftermiddag hörde dock lilltjejen av sig och meddelade att Vitnos fått punktering stående utanför jobbet i Malmö. Det blev till att köra in med Audin och ta med sig däckreparationssatsen. Testade att fylla däcket med 2 bar luft men hålet fanns där så det blev till att hälla i hela plastmassan in i däcket innan vi testade igen att fylla bilen till 2.5-3.0 bar.

IMG_4408

Det gick tyvärr inte så hålet visade vara större än den 4 mm max som satsen skulle klara att laga. Tidpunkten var nu lite sen så det blev till att åka hem och låta bilen stå kvar.

Nästa dag så ringde jag Trygg-Hansa och bad om hjälp med att bogsera Vitnos till Rosbergs däck i Lund. Det tog inte mer än några minuter så ringer Malmö-Vellinge Bärgaren, Roger upp och vi bokar en tid för avhämtning där jag kunde komma med nyckel och hjälp en kort stund senare.

Roger testade också att fylla däcket, utan positivt resultat så det blev till att lyfta upp bilen på flaket och rulla iväg.

Det gick väldigt bra och vi lastade av hos Rosbergs däck samtidigt som jag också kunde rulla in med Audin och byta mina däck som bokat. Väl timat…

Nu visade det sig att främre höger gummi-bälgen till drivknuten fram hade gått sönder så det hade skvätt fett under hela bilen. Ett fel som jag har haft tidigare också men på vänster fram. Tradigt, fick åka till Toveks Bil och boka service till fredag. Köpte också bilreperationssats för 825 kr, som inte hade hjälpt i detta fall. Ett plus för reservhjul. Gärna litet men fungerande…

Tillbaka till Vitnos. 245 x 40 x 20″ däck har jag som nu måste ersättas. En udda lågprofilsmodell som visade sig svår att hitta! Filip, på Rosbergs hade sina favoriter från Toyo Sport. Men underleverantören i Danmark skulle få in denna dimension i juli (pga Covid-19 leveransproblem). En allmän sökning över hela landet och det slutade med att det fanns 2 Michelin däck norröver (7000 kr). + DHL leverans på fredag.

Så nu blev det skjutsa lilltjejen till Malmö på fredag morgon, och lämna bilen på Toveks Bil. Cykel hem 5 km och sedan lite senare cykel till Rosbergs ytterligare 5 km för att kunna få tillbaka bilen. Allt beror på om DHL kan leverera…Efter att någon, hoppas på båda, bilarna blir klara så blir det transport till Bjäre och stugan!

Skall bli skönt att slippa strul några dagar och sätta på grillen för en köttbit från Heberleins!

Ett tack till Roger, på Vellinge bärgarna (Gillar på facebook)!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: