Våren nu på väg!

Det nalkas vår! Skönt! Det som inte är så skönt är att Covid19 gjort att man blivit isolerad hemma.

Sedan 3 veckor tillbaka så är det jobb hemma. Det går väldigt bra att jobba hemma. Man är mer koncentrerad och lägger mer energi på sina arbetsuppgifter då man antingen jobbar eller sitter i möte på Skype. Det blir effektivare totalt sett!

Vi använder vår Vitnos trots det nästan varje dag då Pimma har sina 2 hästar som skall skötas om ute i Revinge.

Bytte hjul igen hos Rosbergs Däck. En fundering som jag inte riktigt förstått. Vid varje tillfälle som jag byter till nya däck så plingar varningstexten upp för tryckgivarna. Finns det ingen bra standard för inställning av däcken som skulle kunna sparas så bilen kommer ihåg halvåret innan?

För sommardäcken förra våren så fick jag lämna in TPMS givarinställningar. Däcken hade används året innan så Vitnos borde ha kommit ihåg inställningarna tycker man. Samma händelse hände i höstas men då lämnade jag in på Tesla service som fixade programmeringen så att bilen inte varnade. Nu var det dags igen för sommardäcken men efter byte så har varningstexten dykt upp igen. De fungerade för ett halvår sedan…

Inställningarna i bilen byggdes om förra året så det finns ingen möjlighet att aktivera synkronisering av bil och TPMS. Detta skall nog nu ske automatiskt så ingen knapp behövs mer. Blir dock förvirrad av de val som finns som bara är vilka fäljar man har och vilken färg man har på fäljarna. Lite ologiskt eftersom det är tryckgivartypen som är det som kan skilja.

Som jag skrivit innan så är SMS text meddelanden in i bilen den nyhet som jag uppskattar mest. Kanske inte p.g.a. att jag skickar utan mest för att jag direkt kan se de meddelanden som jag får när jag sitter i bilen istället för att jag skall ta upp telefonen (Vilket inte är tillåtet).

Bilen rullar på och passerar nu 130 000 km (= 13 000 mil).

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: