Första leveransen av Y i USA

Nu har Tesla i Amerika börjat sina leveranser av bilmodellen Y. En modell som man tror kan bli en storsäljare internationellt. Plattstorlek som en modell 3 men nästan lika rymlig som X. Men en prisnivå som är 30% lägre än den stora modell X.

Man ser ovan likheterna mellan den röda 3 och den gråa Y.

Det är ett stort steg för Tesla att S-3-X-Y nu finns ute och täcker basen för företagets framtid med helelbilar. Modeller som senare är planerade är då ytterligheter så som snabb sportbil, semi lastbil, cybertruck, 4-hjulig motorcykel, …

Vit Y leverans USA

Denna bil bygger på storleken hos 3 men enligt tekniker på nätet så är en stor skillnad sättet man monterat elektroniken där man kortar kablaget från kilometer till kortast tänkbara och gör det på ett sätt så att robotar kan montera kablarna. Monteringen blir noduppbyggd med platta kablar emellan.

Detta blir på sikt billigare och förhoppningsvis också med jämnare kvalitet.

Självkörningsfunktionerna för alla 3 modellerna är samma så vill man ha denna funktion så fungerar det på samma sätt oberoende av märke.

Det kommer att dröja innan dessa bilar kommer till Sverige tror jag. Det är sakt slutet av året eller i början av nästa år. Tanken är att nya fabriken i Berlin skall producera både modell 3 och Y. Kanske blir det först i slutet av nästa år som volymen av Y kommer till Sverige?

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: