Bandy och första OpenPilot-långkörningen

I veckan så spelade Åby-Tjureda elitspelsmatch mot serieledarna Edsbyn hemma. För vår del så blev det en långrunda från Lund upp till nybyggda inomhusarenan strax norr om Växjö.

Edsbyn hade laddat upp med sina bästa spelare och Åby-Tjureda hade gjort detsamma. 500 åskådare nalkades. Det var inte troligt att hemmalaget som ligger sist i serien med endast 1 poäng skulle kunna hota. Matchen började som tänkt med 2 snabba mål av Edsbyn som sedan slutade att spela och bara gled omkring på planen.

IMG_4002

Åby-Tjureda fick hörna och kvitterade till 2-1 så Edsbyn tvingades ta en paus och en kort time-out. Trots det så tog det lite tid innan de var tillbaka i normalt spel igen. I andra halvlek så visade Edsbyn hur mycket starkare de var och vann lätt med 10-1.

IMG_4007

IMG_3988

Edsbynsupporterna samlade…

När det gäller resandet så hade jag lite oro över sträckan. Men framförallt över turen från E4:an in till bandyarenan och sedan tillbaka ner till Markaryd. Vi gjorde ett felval och stoppade en extra onödig gång i Ljungby.

Bilen var från start fulladdad till 36 mil och vi planerade stoppa till på herrgården Toftaholm, Lagan. Efter OpenPilot hjälp med styrning och adaptiv farthållning så landade i på gården (körde lite långt) med 20% kvar av batteriet. Då var det dax för laddning som snabbt gick upp till 189 km. Men tyvärr inte längre. Vi hade farit runt i inställningarna för att visa och av någon anledning minskat max laddning till hälften.

Det krävdes en språngmarsch ut till bilen för att sätta ladd max till 100% och starta om. (Kanske något man skulle kunnat fixa i appen men för säkerhets skulle så gick jag till bilen för att starta). Vi tappade 10-15 minuter laddning som hade varit skönt att ha efter matchen.

Jag hade inte kollat upp mat-tiderna på Toftaholms herrgård utan förutsatt att det fanns mat till innan 18 då de eventuellt skulle kunna stänga. Detta var helt fel. Eftersom hotellet används för konferenser så var restaurangen uppe på morgon, middag och kväll. Kvällsmåltiden är öppen 18-21 och vi dök upp 16.30 vilket var mittemellan så det blev kaffe, öl och mackor istället för en efterlängtad oxfilé.

Karta Åby-Tjureda

Efter vi var klara och fyllt bilen 75% så körde vi en krokig väg mot bandybanan. Lite för krokig så vi blev lite åksjuka och behövde ett par extra stopp för att sträcka på benen och få i oss lite frisk luft.

Vi kom fram i tid till matchen och kunde njuta av 90 minuters spel.

Efter match körde vi till Ljungby och kopplade in oss på en eon-laddare. Lite Max hamburgare och en lång stund senare så kom vi ut och det blev inte mycket i batteri packet så det blev ett extra stopp i Markaryd igen på super-laddstationen. Det var tänkt från början att göra vårt andra stopp just här men restaurangutbudet i Ljungby var känt så vi tänkte att det skulle räcka. Men icke. Vi laddade i Markaryd så att vi hade 5% kvar när vi var skulle komma fram.

OpenPilot_Växjö_1

Jag använde mig av hjälpen från OpenPilot vilket var mycket bra.

OpenPilot_Växjö_2

I solljuset upp till Lagan så fungerade appen mycket bra. Kameraigenkänningen vilket konstaterade att jag hade blicken framåt gjorde att jag inte fick någon signal om att jag hade dålig koncentration i körandet.

Detta uppkom många gånger på hemresan men då klarade inte kameran in i kupén att identifiera ansiktet och därför ville att jag istället skulle röra ratten. Samma metod som Tesla har i sina egna AutoPilot installationer. Jag antar att min installerade Tesla giraff kopplat ihop signalerna från ratten så att detta skulle fungera. Tillfällena då man behövde hålla i ratten uppkom dock väldigt sällan.

Slutbedömning av OpenPilots första långkörning är att den fungerade mycket bra i ljust tillstånd. Programmet fungerade bra i mörker också men bilen blev lite vingligare ofta pga att bilen bara hittade 1 av 2 linjer i det blöta underlaget. Körningen kändes ändå väldigt trygg…

George Hotz fick mycket uppmärksamhet på Teslas kvartalsmöte där OpenPilot refererades och jämfördes men för och emot av bloggare.

Edsbyn vann matchen och OpenPilot lika så för min Vitnos!

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: