Filkörning med OpenPilots hjälp

Nu har jag kört med min installerade produkt OpenPilot i en månad. Det fungerar bra och jag ser mycket fördelar i körning på linjerade vägar. Då fungerar adaptiva farthållningen och filkörning mycket bra.

Jag har dock stängt av filbyteshjälpen. Eftersom all blinkning startade upp möjligheten till filbyte så blev varje korsning lite konstig då bilen gärna ville svänga lite för tidigt.

Så det innebär att jag stängt av denna funktion som nu har släppts i version 0.7 med just uppdaterad hjälp för filbyte. Tesla OP stödjer inte 0.7 ännu utan ligger kvar på 0.6.5.

Företaget Comma.ai har nu under vintern också släppt sin nya produkt EON 2. En produkt som försökt fixa de svagheter som den första mobiltelefonlösningen som jag har EON har. Exempel är att batteriet är uttaget och man kör hela tiden från bilens batteri vilket innebär att telefonen inte blir varm. Man har infört stöd för infrarött ljus som hjälp i mörker. Och mycket mer…

EON 2 comma aiEn produkt som jag tror Tesla killarna (= de som tar fram dessa hack för Tesla bilar) inte kommer att hoppa på nu direkt. Istället så har jag läst att de håller på med mer logik via en Raspberry Pi med dubbla nätverkskort. Detta program skall stödja integrering mot Teslas användarinterface som idag kräver en root-login på bilen. Eventuellt blir det både och! Vi avvaktar och ser vad pågarna kommer fram med.

Dagens lösning ger mig adaptiv körning cirka 3 sekunder efter framförvarande bil. Detta är ett krav för att kunna hinna bromsa på motorvägen och därför har det blivit OP:s standard.

En Tesla kan man välja 1-4 billängder men OpenPilot så blir standarden 3 sekunder en motsvarighet på 6 billängder. Tesla har en aktiv bromsning vid varning för kollision. Vilket jag inte har just nu med min OP. Det går att installera en radar som kan hjälpa till med detta.

Det blir en säkrare körning och eftersom jag inte har integrerat en radar så används bara generatorbromsen som passar oss bra.

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: