Vad väntar vi Teslaägare på!

Vi har mycket att vänta på! Som Teslaägare så förväntar vi oss många utspel från Elon Musk. I våras så slängde han ut alla säljare men kom snart på att det gick inte så bra då lokaler och kontor hyrdes ut på långa tider och kunde inte sägas upp. Säljarna blev kvar!

Prispolicyn inom företaget flaxar mycket. Detta är en sak som alla bilmärken utövar i sin vardag. Ett lätt sätt att locka till köp. Men att sänka priset på Modell S P100D från 1.6 till 1.2 MSEK var lite i överkant. Utan att de som just betalat det högre priset kunde göra något åt detta. Hur många fler har köpt P100D pga. att priset gick ner? Man kan se in min tidigare artikel om försäljning av elbilar under sommaren att i Sverige så är valet av modell S betydligt högre andel än den mest sålda modell 3. Om man jämför med tex USA.

Vi väntar på nya supercharger laddplatser i Markaryd och i Svedala. Det verkar som bygget av dessa 2 platser avbrutits pga. den nya versionen 3 som ger varje plats en egen laddstyrka på upp till 250 kW. Istället för att dela på laddningen A och B så kan man nu garantera sig att kunna ladda sina 120 kW för Vitnos, 150 kW för nyare model S och X och om man har en ny modell 3 så skall man kunna ladda 250 kW per timme. Den nya laddplatsen bygger nu inte på Teslabilarnas egna likströmsriktare som tidigare parades ihop för att skapa laddning upp till 120 kW. Nu skall Tesla nyttja sina industrikonverterade framtagna för solceller och storskalig batteripack. Ser fram emot ett besök i närtid!

Mjukvara nummer 10 (Vi kör version 9 idag från i oktober 2018) skall komma snart med tex laddplatser att streama film från YouTube och Netflix när man sitter och väntar på laddning. Det är ok men ofta springar men på dass och handlar en kaffe så jag vet inte hur mycket jag kommer nyttja detta. Vitnos skulle också kunna vara begränsad på något sätt. Gammal 3G säkert men långsamt. Vi får se!

Men inkluderingen av SMS i gränssnittet ser jag dock fram emot. En fråga som jag ställt mig länge. Varför allt annat kommit in i bilen som telefon och kalendrar men inte textmeddelanden som borde vara den lätta biten?

Du skall börja kunna sjunga Karaoke i fortsättningen. Skall bli spännande att se hur laddplatserna i fortsättningen kommer att låta då bra och dåliga sångare kommer börja träna och utöva sina talanger. Jag tror inte denna mjukvara kommer hjälpa mig att bli en bättre sångare då tondövhet och otakt ligger närmast.

För Tesla isig så förväntar man sig att börja släppa ut den nya bilen model Y under hösten. Teslas senaste model med större utrymme bättre dragkrog och en förväntad storsäljare. Spännande!

Det är också spännande att läsa och titta på YouTube över framgångarna i byggandet av produktionsanläggningen i Kina utanför Shanghai. Ett bygge som har gått fortare än planerat trots många utmaningar. I januari var det en jordåker och idag kan man se följande på plats, 121 fotbollsplaner stort:

Gigafactory 3 september 2019

Produktion skall vara initialt modellerna 3 och Y. Kina är som ni kanske redan vet den största marknaden i världen. De mest sålda bilmodellerna med el är kinesiska bilmärken. Vilket inte spritt sig utanför Kina ännu pga. de producerar så mycket de kan redan nu!

Också spännande!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: