Fossila bilar blir dyrare 1 januari 2020?

Regeringskansliet ska öka priset på bensin / diesel och samtidigt öka bilskatterna. Istället för att bygga bonus/malus-systemet på NEDC före 1 juli 2018 så skall beskattningen byggas utifrån WLTP-normen idag. Vilket utvecklas och skall uppdateras av regeringen vid årsskiftet. Var det tänkt!

Övergången för ett år sedan skapade mer eller mindre kaos på hela bilmarknaden då inte alla bilar hade hunnit få de nya WLTP-värden som krävdes och många bilar kunde därför inte levereras. De värden som mäts upp med WLTP är högre än tidigare.

Praktiskt skulle skatten som togs fram under sommaren av kansliet leda till 50% ökning av års-skatten för Volvo med dieselmotor. Vissa hybridbilar skulle bli av med sina inköpsbidrag. Där helelbilarna idag sponsras med 60 000 SEK av Regeringen.

Enligt BytBil så kommer också drivmedlet bli dyrare enligt följande:
För diesel så höjs skatten med 24 öre per liter.
För de som tankar bensin blir höjningen 33 öre per liter.

Husbilar kommer enligt förslagt bli väldigt mycket beskattade trots att de normalt använts lite och körs begränsat varje år.

Bilbranschens organisation Bil Sweden har krävt att skattehöjningen ska stoppas, och de ser nu ut att få sin vilja igenom. Även Volvo Cars i Sverige har debatterat emot att hybrider straffas och mister sin status som bonusbilar och ser ut att ha blivit bönhörda.

Regeringen skall ta beslut om förändringen! Blir det av eller inte?

Oberoende på hur beskattningen utvecklas så är förändringen på gång. 3% av alla bilar sålda i Sverige under 2019 är Teslas helelbilar.

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: