Programvara version 10 kan bli bra!

Det var mindre än ett år sedan Tesla släppte version 9 av mjukvaran till sina bilar. Där fanns ett nytt interface med enklare och tydligare menyer. Ett stort steg i rätt riktning med tydlighet och lätt att hitta. Gradvis så har man släppt ytterligare ändringar i samma riktning.

För nya bilägare så har man fortsatt att släppa automatisk körning gradvis för motorvägar och för parkeringsfunktioner.

Nu är det tänkt att Tesla i version 10 ska släppa en ännu bättre automatisk körning. Det gäller att ligga på topp om man redan nästa är skall kunna släppa helautomatiska taxibilar vilket har kommunicerats av Elon Musk under försommaren.

Vad har vi mer att vänta oss?

Jo, titta på film (Netflix och YouTube) och karaoke är 2 förändringar som man kan köra när bilen står still och laddar. Elon har också på gång att införa gratis WiFi på alla snabbladdningsställen. Så när man kör in på laddning så kan bilen koppla upp sig på WiFi automatiskt och utan kostnad börja streama musik eller film. En snygg lösning. Redan idag så finns det en möjlighet på verkstäderna att koppla upp sig på WiFi och uppdatera programvaran eller jobba med sin jobbdator.

Model 3 skärmen är 1900 x 1200 och menyn nederst är 120 pixlar. Vilket innebär att HD skärmformatet 1900 x 1080 blir över för att klara en högupplösnings film. Det skall bli intressant hur man löser det för S och X.

Tesla skall också släppa en än mer avancerad parkeringsfunktion. Dagens ”Summon” har lite brister och det som man läst om är att bilen skall kunna hitta sin P-plats och själv parkera. Läste om detta för år sedan men nu kanske det är på gång?

Autopiloten skall bli bättre på att läsa av trafikljus. Vilket jag tycker inte kräver en ny release men det skall släppas också. Bilen skall klara stoppskyltar bättre vilket också går i rätt riktning.

Bilen skall kunna klara SMS (Text meddelanden). Meddelanden skall kunna läsas upp. Du skall också kunna svara genom att tala in ditt svar. Detta är en funktion som jag saknat en hel del. Idag så har man telefon och kalender. Men man har inte klarat att jobba med SMS. Detta kan bli ett riktigt lyft för att slippa syna sin telefon så ofta. Support för emoijs skall kanske också komma med vilket textmeddelanden ofta är byggda med.

Tiden för detta släpp enligt Elon är slutet av Augusti. Som vanligt brukar Europa få uppdateringarna 2-3 veckor senare. Men nu när man har lagt in sig i menyn att man vill ha tidigare versioner så kanske det går fortare. En funktion som dök upp i maj…

Spännande att min Vitnos från 2014 skall kunna klara lite mer!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: