Byte av parkeringsbromsar

Sista tiden så har parkeringsbromsarna bak inte lossnat trots att man valt en växel framåt eller bakåt. Så när man startar så har bilen försökt köra framåt men med bromsen i. Det var lätt att fixa. Man fick manuellt i menyn välja bort parkeringsbromsen. Som ni kanske vet så är parkeringsbromsarna automatiska på en Tesla. Man har ingen spak eller knapp att trycka på.

Det kändes lite fel att när man startade så satt man fast i bromsen och då fick man snabbt släppa gasen och ta bort bromsarna.

Men det värsta var att felmeddelandet gav info att ”Note, bilens parkeringsbromsar fungerar inte och bilen kan rulla fritt”. Med stuga på Hallandsåsen så är det ingen bra plats att ha problem med bromsarna.

För första gången så använde jag mig av Tesla-appens bokning. Man matade in ”Other” som val då problem med bromsarna inte fanns att välja på appen. Sedan kunde man skriva in vilka problem som jag haft i textform. Tidigaste tiden jag kunde boka var 23 augusti (Om 2 veckor). Det blir till att vänta! Försökte att ringa in till support via mina 3 olika telefonnummer som jag samlat på mig under detta år. Men alla val som fanns pekade nu bara på Tesla-appen så det gick inte att prata med någon.

Tänkte att jag skulle kunna skicka in en fråga till support på email och fråga om tidigare tid. Men jag hann inte. De ringde tillbaka och frågade om jag kunde komma in redan dagen efter. Vilken service! Teslas globala uppstyrning av service till appen är lite för kantigt men att de synade bokningarna och ringde tillbaka var riktigt snyggt! Heja Malmö!

Körde in kl 9 och det visade sig att VIN-numret på min bil pekade på att mina bromsar bak skulle bytas ut gratis eftersom detta kunde hända. Tesla har vetat hela tiden att detta kunde ske och nu 5 år efter produktion så bytte de bromsarna.

Vid mitt förra besök så klagade jag på hjulupphängningen fram. Den har glappat och låtit på låga varv. Mycket ljud på en annars tyst bil. De bytte ett stag fram för en liten kostnad och nu är bilen helt tyst när jag kör ut hemifrån. Gatkanterna som vi har utanför har alltid lett till lite knakningar vilket nu försvunnit.

Tesla bytte också 2 dräneringspluggar på bakluckan. Dessa 2 svarta dräneringspluggar verkade vara lite för täta och ny blev lite öppnare så att kondens skall kunna rinna ut men framför allt att luft skall kunna komma in och minska kondens. Model 3 hade ett borrhål i bakljuset som skulle hjälpa till med detta men model S har inte det. (Tesla gick över alla sina model S samtidigt på gården. Alla bakluckor öppna och man bytte dräneringspluggarna en efter en)

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: