Synlig armering på mina däck

På Tesla så upptäckte man att däcken slitits snett. På bakhjulen så hade armeringen kommit fram och hjulen blivit helt uppslitna. Så illa att hjulen skulle kunna gå sönder under drift. Det blir till att byta däck för första gången. Jag bytte fälgarna tidigare men nu blir det dax för däck.

Min fundering när jag diskuterade detta hos Tesla var att ”Ja, detta är så det brukar bli för elbilar med drag”. ”Tesla model X brukar vara ännu värre…”. Känns inte detta som att något är lite fel? Skall man inte kunna få modell S och X till att ha jämn anläggning mot underlaget när man är ute och kör? Är det så att fjädring och axel vrider sig så att slitaget sker på insidan så får man väll bygga om sättet bakpartiet är uppbyggd så att bilen får jämnt slitage.

Hjulvinklar

I mitt fall så har jag haft ”Negative Camber” bak.

På Rosbergs däck där jag nu köpte nya däck så hävdar man att det såg illa ut men det är inget jämför med BMW-bilar som är kända för detta. När dessa bilar får bredare däck så ökar snedheten. Man kan köpa bilar med 100% bredd där slitaget sker på 20-30% av bredden. Känns lite snett. Frågan är varför dessa bilar är konstruerade enligt dessa premisser?

Notera att mina däck klarade ungefär 1 år och 2000 mil. Vad har ni för förbrukning? Kostnad för nya prestanda däck blev lågt och 8000 kr inklusive byte.

Detta kan inte vara rätt så jag bokade in en tid hos Vianor i Lund för att justera hjulvinklarna med nya däck. Tyvärr så visade det sig att deras utrustning skulle klara model S i programvaran men att hårdvaran inte klarade den låga tyngdpunkten så lasrarna fick inte kontakt under och mellan hjulen. Känns lite tokigt! Får leta efter annat bolag som kan kolla upp hjulvinklarna. De ville skruva isär bilen för att komma till men det kändes helt fel. Har ni något bra bolag som ligger i Malmö / Lund med bättre utrustning?

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: