Använda Tesla som starthjälp för 12 volt

Eftersom Tesla model S och alla andra bilar har 12 voltsbatteri så har man också möjlighet att använda bilen som starthjälp. Idag så plockade jag fram startkablarna eftersom vår moped inte startade pga för dåligt batteri.

De olika Teslamodellerna ser lite olika ut noterade jag när jag spanade runt på nätet. Vitnos har sina kontakter tillgängliga bakom den svarta fronten. Tyvärr så är denna av plast och som jag ser det lite ömtålig att ta bort. Jag nyttjade en planskruvmejsel med plastöverdrag som skydd och sprätte upp nosen på övre högra sidan av kåpan (strax under silver listen).

Därefter så fick jag lossa de 2 distanssensorer som satt fast på kåpan.

Klart, nu var det bare till att lyfta upp det röda plastskyddet och sätta fast pol 1, vidare till mopedens röda och sedan mopedens svarta och avslutningsvis den svarta på skruv som var placerad vid sidan av. (Ingen plats motsvarande motorblocket på en vanlig bil.)

Bilen gav lämna 12 volt så moppen startade direkt.

Jag har alltid startkablar i bilen. Men detta var första gången jag använde dessa på Vitnos! Fint!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: