Nissan Leaf ägare byter till Tesla

I dagarna så har jag träffat 2 ägare av Nissan Leaf. Ägare som glatt sig åt skiftet från fossila bränslen in till hel-el-bilsägande. Båda har varit mycket nöjda och känt att nu kan man inte byta tillbaka utan nu vill man köra elbil bara.

Monika som jag jobbar med har känt att sin bil varit perfekt i det vardagliga att köra från Malmö till Lund fram och tillbaka. Det som skapat tvivel är storleken på batteriet till vardags men framför allt i vinter då Leaf, som är av den nyare modellen med det stora batteriet, inte klarat tillräcklig räckvidd.

Anledning nummer 2 är också att Monika är släkt med en av Teslas stora kreatörer från Klippan. Som svensk så har han flyttat till San Fransisco och Fremont för att hjälpa till med bilarna. Med detta stöd så låg Tesla nära till hands.

Monikas Leaf idag är vit huvudsakligen. Så jag tänker mig att det kommer bli en vit eller röd model 3. Eller kanske min favorit färg blå! Hon har beställt en long-range modell pga att hon vill kunna köra med lång räckvidd i skillnad emot idag.

Så slutsatsen var att trots att Monika kört den nya Leaf modellen så är den inte tillräckligt bra utan det krävs en uppryckning till model 3.

Min granne i stugan gjorde samma uppenbarelse. Han har kört den äldre modellen och kört väldigt många mil. Nu var det dags att byta ut bilen mot något nytt. Han har då valt förra året att köpa en ny vit model S istället. Leaf blev ett uppvaknande från bensin/diesel till en helt ny plattform med el. Så känslan han blivit att det inte går att gå tillbaka utan vid nyköp så var det tvunget med hel-el-bil. Eftersom Leaf inte utvecklas lika snabbt framåt så blev valet en Tesla model S.

Lite roligt att 2 så nära bekanta,
båda kommit till slutsats att Tesla är ett bättre val än Nissan!

 

Tesla model 3, upp till 75 kWh (Laddhastighet upp till 250 kW/h) max 560 km

Nissan Leaf, upp till 62 kWh (Laddhastighet upp till 50 kW/h) max 385 km

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: