Installation av nya tryckgivare till sommardäcken

Eftersom Vitnos kommer från den äldre skolan så har jag inte individuell mätning av trycket på mina däck. Istället så varnar bilen för om något däck har lågt tryck. Detta är inget problem i normalfallet. Om en visar fel så får man pumpa upp alla däcken till samma tryck.

När jag bytte däck senast så hade de inga tryckgivare hemma så nu har jag beställt och fått en givare satt på varje hjul. Dags för installation!

IMG_3226_edited

Valmöjlighet 19″ och 21″. I mitt fall så har jag installerat däck med 20″ och min fråga är då vilken jag skall välja?

För att fixa TPMS-felmeddelandet väljer du bara 19 ”eller 21″ i övervakningsmenyn och fyller däcken med den rekommenderade tryck för den valda fälgstorleken. Jag valde 21 ” och fyllde samma mängd luft i hjulen som rekommenderas för 21″. Felmeddelandet slutade inte besvära mig. Tyvärr vet jag inte om psi-mängden på 19 ”eller 21″ är bäst lämpad för 20 ” fälgar. Jag tycker att det här är en fråga om preferens. Jag föredrar styvare konfigurering, så jag ville ha mer tryck i däck. Om du gillar en mjukare åktur, gå till 19 ” tryck inställningen. Jag tror inte att skillnaden är stor ändå.

Skärmen i däcken skickar bara en signal med trycket på din bils dator. Skärmarna vet inte vilken fälgstorlek du har, och TPMS-systemet skickar bara ett fel baserat på signalen från dessa skärmar.

Var noga med att däcken du har monterat är klassade för tung last (högt tryck) och överskrider inte den maximala psi-tryck (märkt på däckens sida).

Efter du gått in i service och startat däckens återställning så välj tryck och börja köra i mer än 10 minuter. Vissa har nämnt 20 men håll normalhastighet över 40 för bästa resultat!

När du fyller dina däck så kan man följa instruktionerna från användarmanualen:

Följ dessa steg när däcken är kalla och Model S har stått stilla under mer än tre timmar:
1. Ta av ventilhatten.
2. Placera med ett bestämt tryck en däcktrycksmätare på ventilen för att mäta trycket.
3. Om det krävs fyller du på luft till det rekommenderade trycket.
4. Kontrollera trycket på nytt genom att ta av och sätta tillbaka mätaren.
5. Om du har fyllt på för mycket luft kan du släppa ut lite luft genom att trycka på metallpinnen mitt i ventilöppningen.
6. Kontrollera trycket på nytt med däckmätaren och justera vid behov.
7. Sätt tillbaka ventilhatten för att förhindra att det kommer in smuts. Kontrollera regelbundet om det finns skador eller läckor på ventilen.

Jag har funderat på dessa 3 timmar då manualen varnar en för att rulla 1 mile (1.6 km) så räcker detta för att givarna skall komma i obalans. Är tanken att man skall köpa en egen påfyllningsenhet hemma för att få bästa resultat? Eller skall man göra som man brukar och rulla bort till macken?

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: