Vår med raps i skåne!

Rapsen blommar och det är vårvärme i luften. Vi hade en vacker påsk men sedan har det dröjt lite innan den nalkande vår-starten. Bilen rullar på och på vägen till golfbanan idag så passade jag på att ta lite rapsbilder!

Läste en studie igår om drivmedel och framtagning med miljöpåverkan av dagens bilar. Elbilar fick inte toppbetyg p.g.a. att tillverkningen av batterier och återvinningen av detsamma som skadar miljön. Förvånande var dock att diesel från återvinningsbara alster så som raps gjorde att dieselbilen hamnade högt upp på listan. Fortfarande så säljs 30-40% av alla nya bilar Sverige med diesel.

Elbilarna drivs av el som framkommit i länder som har kolkraft (internationell studie) vilket också skadade el-statistiken. Något som vi har mycket bättre i Sverige med all vår vattenkraft.

Vi får se bilarna i sin helhet.

Om man driver sin bil med solkraft som man själv utvinner hemma och vi får återvinning (liknande PET-flaskor) för batterier. Vilket är på gång på Northvolts nya anläggning i Skellefteå. Där man tänker sig 20% återvinning vid ny-framtagning av batterier.

Då blir en helelbil en bra produkt in i framtiden!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av denna info!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: