Ny programvara 2019.12

Det nalkas en ny programversion. De flesta uppdateringar senaste halvåret har varit knuten till modell 3 och självkörning. Men nu kommer en ny version till alla Tesla bilar.

Initialt så löser Tesla information om uppdateringar. Tidigare så har man haft svårt att följa info om vad som finns och vad som kommer i programvara. Detta är nu löst med ett nytt menyval ”Software”. Du får en bättre överblick och hjälp om uppdateringar.

Tesla introducerar nu möjligheten till att förvärma batterierna när man är på väg till supercharger. Detta kan öka ladd-hastigheten med 25% vilket är en betydande ökning och då skall man kunna ladda med 150 kW istället för max 120 kW som var tidigare begränsning. Kanske ladd-station version 3.0 behövs. Vi får se.

Nästa stora ändring är att Tesla nu implementerar mobile chrome internet webbläsare. En läsare som är specialgjord för tuschskärm. Notera att Microsoft har gjort samma sak för sin Windows 10 läsare Edge som också kommer att bygga på Google chrome. Denna läsare är specialbyggd för långsamma nätverk och kommer öka hastigheten för dig som användare.

Tesla inför nu ett bättre stöd för olika textspråk och för tal. När bilarna börjar spridas bredare över världen så måste bilarna klara fler språk. Under Display hittar du fler val. Svenska lär nog inte komma med men kanske Norska?

Det nalkas ytterligare några nyheter men de ovan är de som sticker ut!

Notera, att alla nya och gamla Teslor kommer få denna uppdatering!

Som vanligt så skickas programvaran ut motsols från östra USA till västra och över till Europa och in i Asien. Men med lite snabbhet till de som är premierade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: