Varför är Tesla att föredra?

Funderar du på att köpa en elbil? Har du växt ur din diesel eller bensinare och vill hoppa över hybriderna? Många tvekar beroende på att de inte har förtroende för tekniken och många tvekar pga priset. Lite funderingar från mig!

  1. Framtidsteknik, Visionär teknik
  2. Dynamisk uppdateringar kontinuerligt under bilens livstid
  3. Snygg, elegant och vacker! (S snyggare än 3)
  4. Beprövad teknik också trots visionär (Producerat sedan 2012)
  5. Mycket bra batterier hos Tesla
  6. Laddmöjligheter bättre än konkurrenterna. Klarar fler laddtyper.
  7. Få rörliga delar. Billig i drift.

Tekniken för att klara framtiden med endast batteri är på plats. Genom att ladda hemma så behöver du aldrig åka till macken och behöver aldrig sakna energi för att köra dit du skall.

Tesla är unik på det sättet att du köper en bil och den utvecklas mer och mer desto äldre den blir. Sedan november 2017 så har Tesla haft sina 8 kameror, radar och 12 sensorer och programvaran blir bara bättre och bättre dag för dag. Självkörande teknik som är unikt för Tesla och som kan utvecklas löpande vilket innebär att du hela tiden ligger före alla andra elbilar.

Elbilar är av tradition tråkiga i sin form och utseende. Skall man jämföra så än idag så är det få som kan konkurrera med Tesla modell S. En elegant bil framtagen 2011. Snart 10 år sedan. Notera att Tesla designat sin bil som en ren elbil och inte anpassat sig efter bensin och diesel motorer.

Förutom att Tesla producerat sina bilar sedan 2012 så har man också försökt att uppdatera bilarna som ett led i produktframtagningen. Vid mitt förra besök så bytte man skruvar (Till hjulupphängningen) från ett material till ett annat p.g.a. att det var inte tillräckligt starkt. Något som gick på garantin men 4 år efter att bilen producerats. De vill att om man nu betalat lite extra för en Tesla så skall man också få lite extra!

Som elbil så har Tesla fortfarande de bästa batterierna på marknaden. De befinner sig i 3 upplagan av batteriutvecklingen vilket gör att de nyaste batterierna är än mer energifyllda och säkra. Tex så har man idag lagt en titanplåt under bilens batteri. Något som kom till efter att en bil kört på en metall-klump, skadats och började brinna. Detta har inte återkommit efter denna ändring. Anledningen till att man behöver så mycket batteri är att man sällan eller aldrig nyttjar hela batteriet utan jag brukar ge 50-70% som riktvärde mellan laddningarna. Så har du 75 kWh batteri så brukar du normalt 40-45 kWh vilket motsvarar 20-22 mil körning i det dagliga.

Bara el är mycket väl fungerande och stort batteri ger dig allt du behöver!

Om du behöver köra längre sträckor kontinuerligt eller under semesterresor så är ”Tesla supercharger” en fantastisk möjlighet till att koppla av. Bilen klarar själv att hålla reda på laddstationerna och du behöver bara hänga med. Inget att oroa sig för. Exempel från andra elbilar så kan det vara totalt omöjligt att hitt laddstationer och om man hittar så är det 250V (enfas) eller 11kW (trefas) vilket innebär lång laddning. Detta försprång är idag en av huvudanledningarna till att det är värt lite extra att köpa en Tesla i skillnad emot en ny nästan lika dyr från konkurrenterna.

Du vet väll också att Tesla inte har något service program för sina bilar. Du behöver inte för att garantierna skall gälla lämna in bilen på service. Det är helt frivilligt och det är inte mycket de gör som behövs för att hålla bilen igång!

Köp Teslabil genom denna kanal:

Tesla svart loggo påvittt_edited2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: