Automatiskt filbyte nu möjlig på modell 3

Nu har den senaste programvaran börjat cirkulera. I dagarna (oftast 3-4 veckor efter USA) så kommer en ny programvara ut till alla Teslabilar också i Europa. En av nyheterna som sticker ut är att modell 3 kan automatiskt byta fil. Detta gäller de bilar som har den utökade autopiloten. (Vilket alla 3 i Sverige fått om de betalat för någon autopilot funktion)

Du måste i inställningar starta upp möjligheten under säkerhetsinställningar och därefter så kan bilen hitta de luckor som finns för att byta till rätt fil. Tidigare så var det lite manuellt byte med att blinka och därefter så kontrollerade bilen om det var möjligt och först därefter så bytte bilen fil. Det tog lite tid i att förstå och känna av bilens beteende.

Var man för nära inpå en lastbil som man passerat 20 meter framför så var det fortsatt svårt att byta fil. Hoppas detta kan vara lite mer strömlinjeformat och kännas lite mer naturligt.

Ser fram emot en ny programvara!

Vitnos får jag dock klara manuellt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: