Beställt nya sommarfälgar!

Idag tog jag tag i mina sommardäck som jag hade så svårt att byta ut till vinterdäck i höstas. Min lokala mekaniker synade däcken och eftersom Kung Oscars Bilservice AB också sysslar med amerikanare så är den en god kombo.

De tyckte att däcken inte passade till Tesla model S. Borrningen var sned och väldigt nära kanterna så det var anledningen till att de verktyg som använts inte fick av hjulen utan klöv muttrarna istället.

Slutresultatet av denna diskusion blev att slänga fäljarna och behålla däcken då de var nästan nya.

Så jag fick tipset att nyttja http://www.bythjul.se. En plats som har ett väldigt överskådligt och med brett utbud. Man matade in nummerplåten och de populäraste förslagen dök upp. Snyggt. Betalade med klarna 2 veckor efter leverans gav ingen extra kostnad.

Nya sommardäck

Tyvärr så fanns inte tryckgivarna hemma så dessa kunde jag inte beställa just nu vilket var ett litet minus eftersom detta ger en ständig varning på skärmen i bilen.

Notera också att de 2 storlekar av däck 19″ och 21″ som Tesla levererar med sina bilar inte överensstämde med de 20″ som satt på när jag köpte bilen.

Bredd 245 Profil 40 och Diameter 20″

Så det blev till att slita ut mina 20″ innan jag tar ställning till hur jag vill byta nästa gång. Det skulle bli 6-10 dagars leveranstid. Hoppas det fungerar nu när det är däckbytartider för oss alla!

Fälgarna valdes tillsammans med familjen utifrån pris så vi får hoppas att de går att använda. De ser snygga ut på bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: