Tesla modell Y är nu presenterad

I natt torsdagen den 14:e mars 2019 så presenterade Tesla sin 4:e typ av bil med beteckningen Y. En bil som bygger på samma storlek och underlag som modell 3. En bil som skall börja produceras i Kina. En bil som skall börja levereras till Sverige i början av 2021 (enligt Teslas beställnings web sida). En bil som avslutar Elon Musks beteckning för framtida elbilen som skall vara S-3-X-Y.

alla

Modell Y kommer att byggas som 4 olika varianter med olika batteripack. Över 50 mil skall du kunna köra och accelerera från 0-100 km/h på strax över 5 sekunder. Bilen faller väl in i serien med 2 dyrare alternativ och 2 mindre och billigare alternativ.

Lite rymligare än modell 3 vilket möjliggör 2 extra stolar bak som en 7-sitsig bil för de som så önskar.

Bilen kommer säkert att ha CCS EU ladd-kontakter och kunna laddas på väldigt många ställen förutom hos Teslas ladd-platser som redan idag finns byggda. (Mycket kommer att byggas under de 2 år som återstår innan bilen kommer att frisläppas.)

Bilen skall bli 10% större, 10% dyrare och 10% bättre? Det återstå att se!

Tesla is S-E-X-Y simple

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: