Kändisar som kör Tesla

GM lanserade en elbil GV1 mellan 1996-1999 i 1117 exemplar. Denna första elbil blev lanserad med hjälp av kändisar som kunde hyra och låna bilen privat. Senare drogs bilen tillbaka och GM skrotade alla bilarna. Oljebranschens försök att stoppa framtagningen av alternativa motorer som idag 20 år senare inte går att stoppa mer…

Tesla har också en lång rad av kändisar som kanske mer beror på att gigafabriken i ”Fremont” ligger i Los Angeles och första målgruppen bor i samma stad. Så det var och är enkelt att sprida elbilens fördelar och tillgänglighet lokalt.

  • Cameron Diaz kör en svart Tesla modell S
  • Shakira kör en svart Tesla modell S
  • Demi Moore kör en Tesla
  • George Clooney kör en Tesla Roadster
  • Will Smith kör en Tesla Model S
  • Leonardo DiCaprio kör också en Tesla Roadster

I Sverige så finns inte så många att referera som i Amerikat. Kändisen som jag direkt tänker på är norrlänningen och skidskytte OS-mästaren Björn Ferry som hemma försöker sprida fossilfritt samhället. Som kör en Tesla modell S tillsammans med sin duktiga världsmästare och armbryterska Heidi Andersson.

Fredrik Wikingsson (Filip-och-Fredrik-fredrik) kör en Model S.

Björn Ulvaeus, känd från Abba och flera stora musikaler kör också Tesla.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: