Krockkuddsuppblåsare skall bytas

Jag visste inte ens att det fanns något som hette ”Krockkuddsuppblåsare”. Det borde vara en direkt översättning från engelskan.

Min bil inkluderas i bytet och det får bli under våren eller senast under hösten när jag skall ha service nästa gång.

Takata information:
”Dessa siffror kommer att fortsätta att förändras när påminnelserna utvidgas till att omfatta fler fordon. För närvarande är cirka 37 miljoner fordon återkallade för defekta Takata-väskor. Men cirka 50 miljoner defekta Takata airbag inflators har återkallats.”
50 miljoner bilar är många verkstadsbesök som skall byta och kostnaden för att åka och kostnaden för att lämna in bilen med strul att gå, cykla eller ta bussen fram och tillbaka efteråt…Nästan ogrepbart!

Tesla info:

Som en del av det industriövergripande återkallandet av krockkuddsuppblåsare från Takata påverkas nu passagerarkrockkuddarna för framsätet i vissa Model S från 2014–2016 av återkallandet, och Tesla kommer att byta ut dem. Våra kunders säkerhet är överordnad allt och Tesla vidtar denna åtgärd trots att inga krockkuddar har spruckit eller andra relaterade tillbud har inträffat i några Tesla-bilar.

Om du äger en 2014-2016 års Model S som påverkas av detta återkallande kommer Tesla att kontakta dig för att planera in din utbytesservice. Vid denna tidpunkt behöver du inte vidta några omedelbara åtgärder.

Precis som med tiotals miljoner andra bilar med Takata-krockkuddsuppblåsare, sker denna återkallelse i faser enligt det schema som tidigare fastställdes av United States National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Enligt detta schema påbörjades återkallandet 2017 för Model S årsmodeller från 2012, och utökades 2018 till Model S årsmodeller från 2013, och utökas nu till Model S årsmodeller från 2014–2016. Tesla har följt samma schema för byten även i andra länder – även där lokala tillsynsmyndigheter inte har krävt ett återkallande.

Precis som NHTSA påpekat behöver kunder inte bekymra sig över återkallade krockkuddar innan de får ett meddelande om återkallande. Det förbestämda schemat för återkallelse och åtgärdande garanterar att kunderna kommer att ha tillräckligt med tid för byte av återkallade krockkuddar innan de utgör en säkerhetsrisk, eftersom uppblåsarna endast blir defekta av ett antal olika faktorer, inbegripet deras ålder.

Den industriövergripande Takata-återkallelsen påverkar inte några Tesla Model S-bilar tillverkade efter mitten av december 2016 och heller inte bilarna Tesla Roadster, Model X eller Model 3. Dessa bilar har inte den typ av krockkuddsuppblåsare som återkallelsen avser.

För ytterligare information, FAQ och annan information relaterad till denna återkallelse, besök Information om återkallelsen. Om du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta oss via telefon 020 88 92 68 eller via e-post ServiceHelpEU@tesla.com.

Tack för att du är en Tesla-kund och jobbar med oss för att garantera din säkerhet. Vi ber om ursäkt för denna olägenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: