Elon Musk till sina anställda!

Företagsuppdatering

18 januari 2019

I morse skickades följande e-post till alla Tesla-anställda:

Som vi alla upplevde första hand var förra året det mest utmanande i Teslas historia. Tack vare dina ansträngningar var 2018 också det framgångsrika året i Teslas historia: vi levererade nästan lika många bilar som vi gjorde under 2017 i det sista kvartalet ensamma och nästan lika många bilar förra året som vi gjorde i alla tidigare år av Teslas existens kombinerat! Modell 3 blev också det mest sålda premiumfordonet i 2018 i USA. Det här är verkligen anmärkningsvärt och något som få trodde var möjligt för en kort tid sedan.

Ser fram emot vårt uppdrag att påskynda framkomsten av hållbar transport och energi, vilket är viktigt för hela livet på jorden, står vi inför en extremt svår utmaning: att göra våra bilar, batterier och solprodukter kostnadskompetenta med fossila bränslen. Medan vi har gjort stora framsteg är våra produkter fortfarande för dyra för de flesta. Tesla har bara producerat bilar i ungefär ett decennium och vi står inför massiva, entrenched konkurrenter. Nettoeffekten är att Tesla måste arbeta mycket svårare än andra tillverkare att överleva samtidigt som man bygger överkomliga och hållbara produkter.

Under fjärde kvartalet förra året kunde vi göra en vinst på 4%. Medan små av de flesta standarder skulle jag fortfarande betrakta detta som vår första meningsfulla vinst under de 15 åren sedan vi skapade Tesla. Det var emellertid delvis ett resultat av att företrädesvis sälja högre prissatta modell 3-varianter i Nordamerika. I det fjärde kvartalet indikerar preliminära, ej reviderade resultat att vi återigen gjorde GAAP-vinst, men mindre än Q3. I kvartalet, som för tredje kvartalet, kommer leverans av högre prissatta modell 3-varianter (den här gången till Europa och Asien) förhoppningsvis tillåta oss, med stor svårighet, ansträngning och lycka till att rikta en liten vinst.

Men från och med maj måste vi leverera åtminstone mellannivåmodell 3-varianten på alla marknader, eftersom vi behöver nå fler kunder som har råd med våra fordon. Dessutom måste vi fortsätta göra framsteg mot lägre prisvarianter av modell 3. Just nu är vårt mest prisvärda erbjudande mellanklass (264 mil) modell 3 med premium ljud och interiör på $ 44k. Behovet av lägre prisvarianter av modell 3 blir ännu större den 1 juli när den amerikanska skattekrediterna igen sjunker i hälften, vilket gör vår bil 1.875 dollar dyrare och igen i slutet av året när den går helt bort.

Tyvärr för alla dessa nummer, men jag vill se till att du känner till alla fakta och siffror och förstår att vägen framåt är väldigt svårt. Det här är inte nytt för oss – vi har alltid haft stora utmaningar – men det är den verklighet vi står inför. Det finns många företag som kan erbjuda bättre balans mellan arbete och liv, eftersom de är större och mer mogna eller i industrier som inte är så otroligt konkurrenskraftiga. Att försöka bygga prisvärda rena energiprodukter i skala kräver nödvändigtvis extrem ansträngning och obeveklig kreativitet, men att lyckas i vårt uppdrag är viktigt för att framtiden ska vara bra, så vi måste göra allt vi kan för att främja orsaken.

Som ett resultat av ovanstående har vi tyvärr inget annat val än att minska heltidspersonalantalet med cirka 7% (vi växte med 30% förra året vilket är mer än vi kan stödja) och behåller bara de mest kritiska temps och entreprenörer . Tesla kommer att behöva göra dessa nedskärningar samtidigt som man ökar modell 3-produktionshastigheten och gör många tillverkningstekniska förbättringar under de kommande månaderna. Högre volymer och tillverkningsdesign förbättringar är avgörande för att Tesla ska uppnå de skalfördelar som krävs för att tillverka standardintervallet (220 mil), standardinredning Modell 3 på 35kk och fortfarande ett livskraftigt företag. Det finns inget annat sätt.

För dem som avgår, tack för allt du har gjort för att fördjupa vårt uppdrag. Jag är djupt tacksam för dina bidrag till Tesla. Vi skulle inte vara där vi är idag utan dig.

För de återstående, trots att det finns många utmaningar framöver, tror jag att vi har den mest spännande produktkartplanen för alla konsumentprodukter i världen. Full självkörning, Modell Y, Semi, Truck och Roadster på fordonssidan och Powerwall / pack och Solar Roof på energisidan är bara början.

Jag är hedrad att arbeta tillsammans med dig.

Tack för allt,

Elon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: