Kan trafikverket stoppa Teslas försäljning?

JA, det är fullt möjligt! Trafikverket har ett sätt att jobba som innebär att alla bilar som säljs måste bli typgodkända. Detta innebär i praktiken att varje bil får ett godkännande att bilen är säker och godkänd utifrån de krav som ställs.

Eftersom Tesla kan som första bil ändra hela bilen genom installerad programvara så blev det lite strul 2015. Det som hände var att Trafikverket fick ändra sitt godkännande och anpassa sina rutiner så att man kunde ta höjd för att bilar i framtiden uppdateras på detta sätt.

Det blev väldig uppståndelse i dagarna på alla möjliga media att trafikverket kunde stänga av försäljningen av en bilmodell 6 månader.

Anledningen till att detta kom upp var att myndigheten nu skulle stänga den utredning som startade 2015 MEN man lade på en observandum att om Tesla slarvade med sin säkerhet så skulle man ta upp möjligheten igen att stänga av försäljning. Vilket alltid har varit fallet! Och vilket gäller alla bilar men det blir väldigt tydligt för Tesla då varje uppdatering egentligen är en ny ”biltyp”, enligt det sättet myndigheten har jobbat.

Uppdateringar får inte äventyra kvaliteten och säkerheten i bilarna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: