Hur ser Teslas fordons framtid ut?

Tesla står på 3 ben. Fordon, solpaneler och batterier. Alla 3 har en potential att bli väldigt stora var och en för sig! Elon Musk jobbar för att bygga upp en framtida nätverk där dessa 3 jobbar ihop och ger oss en fossilfri framtid.

Tittar man på fordonssidan så finns mycket nytt att se fram emot. Lite är officiellt och lite är framtida visioner.

Bilparken idag är:

  • Tesla Roadster (Version 1.0)
  • Tesla model S
  • Tesla model X
  • Tesla model 3

Nästa version som nalkas är en uppgradering av den första Roadster som så här i efterhand var en experimentbil och som gav en hel del kunskap iför lanseringen av model S. Roadster version 2.0 kommer bli en långfärdsbil men samtidigt en rekordbil i hastighet med ett stort batteripack.

Tesla Roadster 2.0 kan beställas redan nu.

Roadster2

Semi-lastbil är nästa stora steg där Tesla planerar att bygga en långfärdslastbil med mycket batteri och med möjlighet till snabbladdning på super-charger anläggningarna. Som isåfall måste byggas om med mer plats och större laddhastighet. Redan nu så måste Tesla bygga om alla Europas laddstationer från kabel typ 2 till CCS EU eftersom model 3 kommer till Europa med den kabelstandarden. Kommer ombyggnaden då också inkludera större laddhastigheter?

IMG_2612

Eftersom Amerikanarna älskar sina stora bilar så måste Tesla följa efter med en pickup som skulle kunna konkurrera med Ford om en stor marknadsandel i Amerika. Frågan är hur uppskattad denna typ av bil kommer att bli i Europa. Det bygger lite på vilken bredd som man väljer att bygga på. Blir bilen för bred så minskar intresset dramatiskt. Blir den lämpad för Europa så kan det bli en hitt då anledningen till att pickupintresset är begränsat idag är storleken och drivmedelförbrukningen. Om både dessa parameter minskar så kan det bli en praktisk intressant bil för oss alla.

IMG_2599

2 eller 4 platser i bilen? Det är frågan. Kanske både och!

Nästa stora projekt och en bil som skall introduceras i mars, är model Y. Model Y skall bli en SUV variant av model 3 enligt de rykten som jag hört! Bilen skall produceras i stor skala i Kina. En stor ny produktionsanläggning ”Giga factory 3” är påbörjad och kommer vara klar till 2020 tidigast.

ModelY1

Sedan finns det ytterligare framtidsplaner för både sportbil och bussar. Några bildexempel på vad som komma skall:

IMG_2603

Franskinspirerad bil?

IMG_2605

Kanske en klassisk Wolksvagen buss från 70-talet?

IMG_2609

Roadster version 3.0. Hur kommer denna bil bli konfigurerad? Kommer dessa superbilar till Europa och Sverige överhuvudtaget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: