Tesla model S körda 2018

Under året som gått eller egentligen från oktober så har jag nu kört 3 olika model S. Med lite likheter och lite olikheter.

Vitnos som är våran egna bil är naturligtvis den bil som vi kört mest. En bil som varit i mycket god form. Väldigt fin interiör med svart skinnklädsel, vilket alla 3 bilarna har haft. Jag antar att premium paketet varit ett vanligt tillval under de 5 år som model S funnits ute på Sverigemarknaden.

Hjulen är det som varit och kommer vara det mesta bekymret under året som kommer.

Bil 1 2018 - Vitnos.png

Nästa bil var den första lånebilen från Tesla som jag fick då Vitnos lämnades in på service. Den svarta bilen var en motsvarande bil som vår Vitnos men den hade en hel del krämpor. Framrutan var trasig och interiören var väldigt sliten och lite sunkig.

Men jag antar innan bilen såldes så skulle i alla fall framrutan bytas.

bil 2 2018

Sista bilen som jag fick på servicen vid andra tillfället var en grå bil med nya automatkörningen implementerad. Denna ursprungliga autopilot var något som jag passade på att prova en hel del.

Min slutsats på autopiloten är att den i huvudsak bara kan användas för motorvägar och långkörningar. Eller i rusningstrafik men då är det bara den adaptiva farthållaren som använts och inte så mycket mer automatik.

Med en mindre batteripack och ett pris 100 000 kr extra för autopiloten så är min slutsats gällande denna bil att det just nu är för mycket och Vitnos är bra nog.

Det som överraskade mest hos barnen var den automatiska helljuset som uppkom ute på landet i vägmörkret. En funktion som passar bra i mörka Småland och som jag skulle tänka mig att ha på min nästa bil.

bil 3 2018

Båda lånebilarna har varit ute till försäljning under hösten och de 2 annonserna ovan kommer från Teslas begagnade lista (tesla.com).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: