Huvudsäkringsuppdatering på gång!

I vårat bostadsområde så har det visat sig att vi kör på lite olika storlek på våra huvudsäkringar. Några kör på 3 styck 20A och några på 25A.

Det har visat sig nu efter att jag installerade mina 2 3-fas laddare att styrkan räcker inte till. Min tidigare elektriker delade upp belastningen på huset så att vi fick en jämn fördelning på faserna. Men trots detta så har jag i dagarna fått byta en 20A säkring vid 2 tillfällen.

Så nu har jag beställt av mina Tesla laddare elektriker ett byte från 20A till 25A. Detta blir till att byta fästena på huvudsäkringarna och sedan nya säkringar av äldre model. Det kommer inte behövas uppgraderas några tjockare kablar. Vilket jag kände kunde ha blivit en dyr historia. Som tur är så är ledningarna redan av rätt dimension så inga ledningar behövde bytas.

Senare blir Kraftringen uppdaterade att vi har bytt storlek och den årliga fasta kostnaden blir 1500 kr/år extra.

När vi byggde ut huset men ett glasat uterum på 25 m2 så gick det rätt många säkringar så jag hoppas nu att belastningen kan ligga under gränsvärdena på de mest utsatta tidpunkterna under året. För både kombinationen vintervärme och ladda bilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: