Nya Tesla 3 laddkablar CCS EU pågång

Ännu har inte Tesla 3 börjat levereras till Europa. Men det närmar sig. Innan så är fallet så måste alla 10000 laddstationer byggas om från att ha den ombyggda typ 2 laddkabel som model S och model X använder till att nu också supportera tyska bilindustrins CCS EU.

I världen så finns det 3 olika typer av kablage. Amerika, Europa och Asien kör i princip 3 olika system. Detta blir en skiljedelare då bilar inte kan importeras och exporteras som begagnade mellan de 3 zonerna.

Den stora fördelen i Europa är att BMW, Volkswagen, Audi, Porsche tillsammans bygger 20000 laddplatser från idag och 2 år framåt vilka troligen då kan användas av Tesla model 3 också.

img_2622

Tesla har nu 1 månad på sig att bygga om sina laddstationer för därefter kommer de första model 3 på plats i Sverige.

Notera uppbyggnaden där de 2 kontakterna nederst är likströmsladdning och de 3 överst som är jordning och växelström. Tesla typ 2 laddning har en kombination av växelström och likströmsladdning på sina kontakter…

Vi hoppas och tror att de lyckas få detta på plats!

tillgängliga uttag

CCS EU kan nu läggas till på listan men vi som har model S och model X kommer behöva en konverterare för att lyckas med denna laddning. Vi får se vad som kommer att erbjudas framöver. På Tesla supercharger så finns typ 2 som en fungerande laddare. Men frågan är framöver om det blir fler och mer täckande CCS EU kontakter i framtiden och då kan en översättare behövas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: