Gropen är grävd!

Ägnade hela dagen igår åt att städa i garaget och förbereda inför el-besöket imorgon. Planen är att vi skall installera ytterligare en elcentral. Efter ingående el så går det ledningar igenom hela huset till baksidan där jag kan hämta ut både 10A och 16A. Ingående ledningar med 20A sitter dock på framsidan och det kändes inte rätt att dra ledningar från befintlig central 30 meter till garaget. Men min plan så skulle det bli 6 ledningar = 180 meter kabel.

Istället kommer det bli en jordfelsbrytare och en ny central innanför garaget och sedan ny el som kan driva allt man vill ha i garaget framöver.

Förutom att städa så fick jag gräva denna grop på en halvmeter där vi skall lägga matarkabeln.

IMG_2546

I skillnad emot min granne Per så tänkte jag installera laddstationen på insidan av garaget i ett kallt men snöfri plats. Sedan lägger jag kabeln under porten. På det sättet kan jag ha när det nalkas väta och snö har kabeln inomhus och bara dra ut den när det behövs.

Tesla levererar laddstationerna med 2 olika kabellängder 2.5 och 7.5 meter för samma pris 5200 kr. Jag har valt den längsta så jag kan dra fram kabel till båda parkeringsplatserna utanför.

Nu kan jag bli av med mina kabelhögar och ser fram emot lite prydligare kablage!!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: